Tocmai am descoperit in frigider ca mai aveam banane coapte bine ….doar erau de cateva zile :). M-am hotarat sa fac o prajitura, bineinteles una simpla cum imi place mie si am descoperit acest chec cu banane pe blogul lui Teo. Este delicios atat ca mic dejun cat si ca desert.
Ingrediente ( am folosit ca masura o cana de 200ml)
- 3 banane coapte ( cat mai coapte )
- 1/2 cana de zahar
- 1/2 cana de ulei
- 2 oua intregi
- 2 cani faina alba
- o lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2 pliculete de zahar vanilat
- scortisoara, coaja de lamaie
- fructe uscate si stafide ( eu nu am pus ca nu aveam )
Se zdrobesc bananele ( eu cu mixerul le-am rezolvat), apoi se adauga zaharul , ouale, uleiul si se amesteca bine pana amestecul creste. Adaugam , coaja rasa de lamaie, scortisoara, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. La sfarsit adaugam fructele confiate si stafidele.
Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu faina si coacem timp de 40- 60 min la 170gr C. Pentru mai multa siguranta, faceti testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasa sa raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Este foarte bun , pufos si nu exagerat de dulce .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
am incercat aceasta reteta si mi-a iesit bine.e foarte bun!Parca dupa o zi a fost si mai bun…
Wow, asta e cea mai usoara prajitura care am facut-o vreodata. Si este excelenta. In Canada se vinde cu 2$ o felie de chec ca asta, la Starbucks :)))) Amalia, ne bagam in business? :))) Ah, ce mai cumparam de la Starbucks d-asta :)))))))
:)) sigur ca da Amalia , am atatea retete de chec …nici nu stiu cand o sa am timp sa le incerc :).
Amalia, pe site nu sint prea multe retete de chec, dar tare m-ar interesa, poate mai pui macar una in viitorul apropiat :)))
Buna Amalia,
Am incercar aceasta reteta de chec cred ca cea mai usoara pe care am facut-o in viata mea si am fost foarte multumita de rezultat. Oricum retetele de pe blog sunt intr-adevar apetisante si te felicit pentru munca pe care o faci, se vede, din pasiune. Imi place sa gatesc in mod special dulciuri si am incercat mai multe retete de pe blog. Au iesit toate foarte bine datorita sfaturilor tale. Astept noutati!
Anonim iti multumesc pentru aprecieri, sper sa postez cat mai curand retete noi :).
Buna Amalia,
Am gasit pe internet reteta ta de chec cu banane precum si alte retete pentru acesta prajitura dar ele aveau ca ingedient si 1/2 sau 2/3 cana lapte. In reteta ta nu se pune si lapte? Multumesc de raspuns. As vrea sa o incerc pentru ca pare foarte apetisanta si noua ne place mult checul.
Raluca P.
Raluca nu se pune lapte :), sa-mi scrii daca ti-a iesit si daca a fost pe gustul tau :).
Multumesc pt aceasta reteta Amalia.Mie nu imi place checul dar acesta e bestial! Felicitari!
Asa-i ca se face usor ? Si mie imi place tare mult.
Tocmai cautam si eu pe net ceva retete de prajituri pt Craciun, si am dat peste aceasta si de abia astept sa o fac, dar am o intrebare…daca nu pun bicarbonat ci doar praf de copt, are ceva?
Nu cred, sincer nu am incercat cu praf de copt dar este tot un agent de afanare asa ca trebuie sa iasa.
Am descoperit şi eu azi reţeta asta. Am încercat-o acum, pe seară, şi sunt foarte mulţumită de cum a ieşit. La cât de simplu e totul, rezultatul e grozav!
O reţin şi pentru viitor. :)
Sărbători fericite, la mulţi ani!
Multumesc mult, An Nou fericit!
Reteta e cu adevarat buna, merita sa o incercati… Cred ca se pot adauga si cateva nuci? Oricum, o idee buna sa nu (mai) aruncam bananele uitate prin frigider:))
Multumesc!
Sarbatori fericite 2012!!
Cred ca ar merge de minune cateva nuci !
eu am pus lacrimi de ciocolata … a ishit ff bun
ff aromat , pufos … si chiar economic
si ushor de facut
felicitari
eri am fcut un chec cu morcovi
ff bun
aceste chec-uri sant ff hranitoare , mai ales ptr. copiii,,, si tot ce este facut in casa , este mai sanatos
felicitari , sanatate
Rodica, RE , ITALIA
am facut reteta chiar in 1 ian 2013,nu pt ca nu aveam altceva de facut,ci pt ca am pus-o rapid la cuptor pana ce a finalizat ciorba de perisoare…….intrebare:cand spui bicarbonat e cel de sodiu,nu cel de amoniu,nu de alta dar la cel de amoniu am doar plicuri de 7 grame si nu cred ca despre el e vorba…….si inca ceva:trebuie stins sau nu?
parca dupa ce mancai checul avea putin gust de praf de copt,si as renunta la el de tot!se poate?
Cel de sodiu … trebuie stins… poti renunta dar nu va fi la fel de pufos :)
AM FACUT ACEST CHK , O BUNATATE
FELICITARI PTR RETETA
SANATATE ,
RODICA-STEFANIA , RE, ITALIA
Am facut-o cu mare strangere de inima pentru ca mie nu-mi plac bananele. Dar cum aveam cateva banane gata sa fie aruncate, am zis sa incerc. Foarte, foarte aromata, nu foarte dulce si foarte simplu de facut. Perfecta!
Dimensiunile tavii ? Pare ff simplu si chiar vreau sa-l fac curand.
Nu am măsurat e tava clasica de chec