Chec cu banane

Chec cu banane
Tocmai am descoperit in frigider ca mai aveam banane coapte bine ….doar erau de cateva zile :). M-am hotarat sa fac o prajitura, bineinteles una simpla cum imi place mie si am descoperit acest chec cu banane pe blogul lui Teo. Este delicios atat ca mic dejun cat si ca desert.

Ingrediente ( am folosit ca masura o cana de 200ml)

  • 3 banane coapte ( cat mai coapte )
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 oua intregi
  • 2 cani faina alba
  • o lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • scortisoara, coaja de lamaie
  • fructe uscate si stafide ( eu nu am pus ca nu aveam )

Se zdrobesc bananele ( eu cu mixerul le-am rezolvat), apoi se adauga zaharul , ouale, uleiul si se amesteca bine pana amestecul creste. Adaugam , coaja rasa de lamaie, scortisoara, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt. La sfarsit adaugam fructele confiate si stafidele.


Turnam compozitia intr-o tava de chec tapetata cu faina si coacem timp de 40- 60 min la 170gr C. Pentru mai multa siguranta, faceti testul cu scobitoarea. Se scoate, se lasa sa raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Este foarte bun , pufos si nu exagerat de dulce .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


23 de comentarii la „Chec cu banane”

  1. Wow, asta e cea mai usoara prajitura care am facut-o vreodata. Si este excelenta. In Canada se vinde cu 2$ o felie de chec ca asta, la Starbucks :)))) Amalia, ne bagam in business? :))) Ah, ce mai cumparam de la Starbucks d-asta :)))))))

  2. Buna Amalia,

    Am incercar aceasta reteta de chec cred ca cea mai usoara pe care am facut-o in viata mea si am fost foarte multumita de rezultat. Oricum retetele de pe blog sunt intr-adevar apetisante si te felicit pentru munca pe care o faci, se vede, din pasiune. Imi place sa gatesc in mod special dulciuri si am incercat mai multe retete de pe blog. Au iesit toate foarte bine datorita sfaturilor tale. Astept noutati!

  3. Buna Amalia,

    Am gasit pe internet reteta ta de chec cu banane precum si alte retete pentru acesta prajitura dar ele aveau ca ingedient si 1/2 sau 2/3 cana lapte. In reteta ta nu se pune si lapte? Multumesc de raspuns. As vrea sa o incerc pentru ca pare foarte apetisanta si noua ne place mult checul.

    Raluca P.

  4. Tocmai cautam si eu pe net ceva retete de prajituri pt Craciun, si am dat peste aceasta si de abia astept sa o fac, dar am o intrebare…daca nu pun bicarbonat ci doar praf de copt, are ceva?

  5. Am descoperit şi eu azi reţeta asta. Am încercat-o acum, pe seară, şi sunt foarte mulţumită de cum a ieşit. La cât de simplu e totul, rezultatul e grozav!
    O reţin şi pentru viitor. :)

    Sărbători fericite, la mulţi ani!

  6. Reteta e cu adevarat buna, merita sa o incercati… Cred ca se pot adauga si cateva nuci? Oricum, o idee buna sa nu (mai) aruncam bananele uitate prin frigider:))
    Multumesc!
    Sarbatori fericite 2012!!

      1. eu am pus lacrimi de ciocolata … a ishit ff bun
        ff aromat , pufos … si chiar economic
        si ushor de facut
        felicitari
        eri am fcut un chec cu morcovi
        ff bun
        aceste chec-uri sant ff hranitoare , mai ales ptr. copiii,,, si tot ce este facut in casa , este mai sanatos
        felicitari , sanatate
        Rodica, RE , ITALIA

  7. am facut reteta chiar in 1 ian 2013,nu pt ca nu aveam altceva de facut,ci pt ca am pus-o rapid la cuptor pana ce a finalizat ciorba de perisoare…….intrebare:cand spui bicarbonat e cel de sodiu,nu cel de amoniu,nu de alta dar la cel de amoniu am doar plicuri de 7 grame si nu cred ca despre el e vorba…….si inca ceva:trebuie stins sau nu?

    parca dupa ce mancai checul avea putin gust de praf de copt,si as renunta la el de tot!se poate?

  8. Am facut-o cu mare strangere de inima pentru ca mie nu-mi plac bananele. Dar cum aveam cateva banane gata sa fie aruncate, am zis sa incerc. Foarte, foarte aromata, nu foarte dulce si foarte simplu de facut. Perfecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.