Caserola cu dovlecei, carne si orez

O reteta atat de simpla ca nu prea am ce sa scriu in introducere decat ca este buna atat pentru cei mari cat si pentru cei mici :).

Ingrediente:

  • 600g dovlecei
  • 4 rosii
  • 500g piept de pui
  • 100g orez
  • 3 oua
  • 70g branza
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, ulei

1. Dovleceii ii curatam si-i dam pe razatoare, apoi ii lasam sa stea cu putina sare timp de 20-25min.

2. Carnea de pui o taiem bucatele mici ( puteti sa o si tocati sau sa folositi carne de porc ) si o amestecam cu orezul bine spalat si scurs de apa. Adaugam putina sare.

3. Rosiile le taiem felii. Batem bine ouale intr-un castronel si adaugam branza data pe razatoare  si usturoiul zdrobit.

4. Stoarcem bine dovleceii de apa lasata si ii punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.

Ii intindem usor si apoi punem carnea tocata amestecata cu orezul.

Apoi punem feliile de rosii si deasupra amestecul de branza si ou.

5. Coacem la 170g C timp de 40-50 min.

Lasam sa se raceasca putin si servim.

Delicioasa!

Reteta este preluata de pe gotovim-doma.ru.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.