De cand a mai crescut Adrian mi-am marit numarul retetelor cu carne de pui :).
Pentru ca e weekend si gatim ceva mai consistent, va propun o reteta delicioasa zic eu, cu carne de pui.
Ingrediente pentru reteta de ardei umpluti cu carne:
- 1 kg carne de pui
- 18-20 ardei grasi mai mici
- 200g orez
- 2 oua
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 1/2 lingurita boia dulce
- 200ml bulion
- 1 lingura faina
- 2-3 frunze de dafin
- o legatura marar verde
- sare, piper
- ulei
Cum facem ardeii umpluti cu carne pui?
1. Carnea de pui o taiem marunt, ideal ar fi sa o taiati cu cutitul bucatele mici sau daca folositi robotul sa nu o faceti pasta, o maruntiti un pic mai mare.
Ardeii ii spalam bine, le scoatem coditele si samburii impingand usor de coada inauntru.
Ceapa o tocam marunt, morcovul il curatam si-l dam pe razatoarea mica, orezul il spalam bine in mai multe ape.
2. Incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata si morcovul. Lasam sa se caleasca putin apoi adaugam boia si orezul.
Amestecam usor si punem compozitia peste carnea de pui.
Bineinteles ca se poate prepara „la rece” in varianta sanatoasa adica le amestecam toate fara sa le calim.
Mai adaugam 2 oua, 1 lingurita sare si piper.
Amestecam (cu mana se omogenizeaza cel mai bine).
3. Umplem ardeii cu grija sa nu se rupa. Nu ii umpleti pana la baza deoarece compozitia mai creste in volum.
4. Intr-o oala de 6 litri punem putin ulei cu care ungem si peretii oalei.
Asezam ardeii cu „fata” in jos.
Completam cu apa.
5. Punem la fiert cu capac la foc mic cam o ora.
6. Gustam un ardei de deasupra si daca carnea s-a fiert preparam sosul;
Strecuram cu grija zeama fierbinte in care au fiert ardeii si o punem deoparte.
Punem 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si cand s-a incins punem o lingura de faina. Amestecam pana se desface si adaugam bulionul, frunzele de dafin, sare si 1 lingurita de zahar. Turnam peste sos si zeama fierbinte de la ardei si mararul verde tocat ( eu am uitat de el ).
7. Turnam sosul peste ardei in oala si mai lasam 5-10 minute la foc mic.
Fotografiem si servim :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mi se pare interesant faptul ca ii pui cu „fata” in jos si totusi nu raman goi la final :)
Nu raman pentru ca au si ou plus ca se umfla compozitia :)
acum fierb sunt curioasa si eu :)
Eu pun o felie de rosie capac la ardei.
Draga Amalia,
Am preparat ardeii umpluti dupa reteta ta si sint foarte buni !
multumesc mult
Sa va fie de bine :) sper sa mai incercati si alte retete de pe blog :)