Trandafir, bujor sau ce-or fi tare bune mai sunt :). Mi-am propus sa nu mai fac „cocaturi” dar aseara m-a apucat o pofta nebuna de branzoaice si pentru ca am tot auzit de cele trandafir am zis hai sa le incerc. Modalitatea de impletire am luat-o de pe blogul lalena.ro mi s-a parut foarte simpla.
Pe principiul mananci una si te saturi am facut fix 15 bucati, dar daca voi aveti timp le faceti mai mici si atunci vor fi 30.
Ingrediente:
- 500g faina alba
- 25g drojdie proaspata
- 250ml lapte
- 50g unt
- 100g zahar
Pentru umplutura:
- 500g branza de vaci
- 2-3 linguri stafide
- 3 linguri de zahar
- coaja rasa de lamaie, portocala
- 1 plic zahar vaniliat
Mai avem nevoie de 1 ou pentru uns deasupra.
1. Pentru aluat frecam drojdia cu o lingurita de zahar, adaugam putin lapte caldut si 1 lingurita faina. Amestecam si lasam la loc cald sa creasca.
Cernem toata faina intr-un vas pentru framantat, in mijloc punem zaharul, drojdia dospita. Adaugam treptat laptele caldut in care am pus untul sa se topeasca. Punem si un varf de cutit de sare. Framantam bine pana aluatul se desprinde de vas si lasam sa creasca 1 ora acoperit.
Branza o amestecam cu zaharul, stafidele si aromele.
2. Cand aluatul a dospit, presaram putina faina pe masa de lucru si rupem bucatele mici de aluat pe care le intindem usor in forma de cerc.
Punem putina umplutura in mijloc, apoi taiem cu cutitul in trei parti. Luam prima parte (petala) si o infasuram in jurul umpluturii, apoi procedam la fel cu urmatoarea avand grija ca coltul din afara sa-l bagam dedesubt sa nu se desfaca la copt (cred ca va ajuta mai mult imaginile).
Punem branzoaicele in tava si mai lasam sa creasca 15min. Galbenusul de ou il amestecam cu o lingura de lapte si ungem cu o pensula branzoaicele.
Coacem la 180g C timp de 15 minute pana se rumenesc frumos.
Servim caldute pudrate cu zahar. Nu va mai spun cat sunt de bune si acum inghit in sec :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.