Spuma de capsuni cu frisca

Spuma de capsuni cu frisca
Spuma de capsuni cu frisca

Acest desert se prepara foarte usor. Nici nu stiu daca reteta se poate numi reteta deoarece sunt 3 ingrediente care se amesteca si asta-i tot, dar totusi m-am gandit sa o scriu poate va ajuta proportiile daca vreti sa o incercati. Mi se pare mult mai buna spuma de capsuni cu frisca decat cea clasica cu albusuri, spuma care sincer nu stiu de ce nu ma mai incanta deloc, desi in vremea copilariei o mancam cu multa pofta. Deh, alte vremuri, alte optiuni :)

Ingrediente pentru 3 portii de spuma de capsuni

  • 250 g capsuni
  • 250 ml smantana pentru frisca (am folosit smantana pentru frisca vegetala indulcita)
  • 2 linguri de zahar pudra

Cum preparam spuma de capsuni cu frisca?

1. Smantana o mixam bine pana devine frisca si o punem la rece.

Capsunii ii zdrobim bine impreuna cu zaharul pudra. Daca aveti blender pentru supe creme este ideal daca nu merge si cu furculita. :)

Ii adaugam pe toti la frisca si mixam cu viteza mica pana se omogenizeaza amestecul.

Spuma de capsuni cu frisca 1

Spuma de capsuni cu frisca 2

Punem in cupe decoram cu capsuni sau sirop de ciocolata si servim.

Pentru spuma de ce capsuni am folosit frisca vegetala pentru ca are o tinuta mai buna. Cu siguranta ca daca folositi frisca din smantana naturala, gustul va fi mult mai bun insa poate nu va sta „bat”.

Reteta de spuma de capsuni
Reteta de spuma de capsuni

PS: Eu nu am avut cupe mai mici (am cumparat ieri, nu ma certati) si am pus in pahare de whisky pentru fotografii. Fac pozele si, bineinteles, ca doar numai mie mi se intampla ca in cea mai reusita se poate citi clar si frumos pe pahar Johnnie Walker. Si nu, nu e whisky-ul meu preferat, eu il prefer pe batranul Jack. :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.