Cine nu cunoaste celebrele bomboane Raffaello, nu stie ce a pierdut … sunt foarte bune, mai ales pentru iubitorii de cocos. Si desigur o porvocare pentru cei care gatesc dulciuri acasa, astfel incat s-a inventat rapid si varianta de bomboane raffaello facut in casa. Pe blog am o reteta foarte buna de bomboane Raffaello de casa si acum uite o scriu pe a doua. Si daca mai gasesc vreo varianta la fel de delicioasa cu siguranta o sa v-o scriu.
Bomboanele Raffaello cu lapte condensat se prepară foarte ușor cu doar 2 ingrediente, nu va vine sa credeti asa-i? Chiar asa si este, o sa vedeti in reteta.
Bomboane Raffaello cu lapte condensat
Ingrediente pentru aproximativ 50 buc:
- 1 cutie lapte condensat 9%grasime ( 397g)
- 200g fulgi de cocos
- mai aveți nevoie de aproximativ 50g fulgi de cocos pentru tăvălit bomoanele
- optional migdale sau 1 foaie de napolitana
Turnam laptele condensat într într un bol, adăugăm fulgii amestecam cu o furculița și lăsăm amestecul să stea 10 minute timp în care fulgii se umfla și compoziția se întărește puțin.
Cu mainile ude formam bile pe care le tăvălim prin fulgi de cocos.
Bomboanele se păstrează la rece într o cutie închisă ermetic.
Foarte bune!
PS Dacă doriți puteți pune o migdala in interiorul fiecărei bile iar in amestecul de cocos sa adaugati o foaie zdrobita de napolitana.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]