Reteta de bomboane Raffaello de casa: o versiune romaneasca a binecunoscutelor bomboane Raffaello, care sunt deliciul lui Adrian de o vreme incoace. Inca ma mir cum de nu am incercat reteta pana acum, desi la noi in familie dulciurile cu cocos sunt la mare cautare . Reteta este simpla si rapida.
Ingrediente pentru reteta de bomboane Raffaello
- 150 g zahar pudra
- 200 g unt
- 150 g lapte praf
- 75 g fulgi de nuca de cocos
- mai avem nevoie de aproximativ 50 de grame de fulgi de nuca de cocos
Cum preparam bomboanele Raffaello de casa?
Amestecam toate ingredientele (untul trebuie sa fie la temperatura camerei ) si apoi punem compozitia la rece 1 ora.
Formam bilute care le trecem prin fulgi de nuca de cocos si apoi le asezam pe un platou. (Nu udati mana pentru ca se formeaza usor, grasimea se inmoaie de la temperatura palmei si se pot modela usor).
Bomboanele Raffaello de casa se pastreaza la frigider.
Daca doriti puteti in pune in interiorul fiecarei praline un sambure de aluna sau migdala.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, untul trebuie sa fie de 82% grasime sau merge si 65%? Mersi si un An Nou fericit!
Merge si de 65
Buna seara!
Am incercat sa fac și eu bomboanele rafaelo dar se înmoaie ce Adi putea pune?
Le-ati pus la frigider? Trebuie sa se intareasca
Buna Amalia, ce lapte praf ai folosit?
Buna, de la Dr. Oetker, se gaseste in hypermarketuri.