Baghete umplute

baghete-umplute-amalia-1

Baghetele umplute sunt un preparat gen fast food foarte gustos, ce se face imediat. Sunt bune doar calde asa ca merg de minune la cina sau mic dejun atunci cand nu aveti timp sau chef prea mult de gatit. Se prepara pe acelasi principiu ca si chiflele umplute cu oua, doar ca au alta umplutura.

Reteta e foarte simpla doar trebuie sa aveti grija de un singur lucru si anume coacerea lor. Se coc la foc rapid cateva minute apoi folositi doar functia grill adica cea care arde doar sus pentru a rumeni  toppingul de pe ele. Daca le lasati sa se faca prea mult la functia normala de ardere vor fi uscate asa ca trebuie sa tineti cont de ce-am scris mai sus.

Ca si topping desigur cel mai important ingredient este branza, eu m-am obisnuit sa folosesc mozarella, dar puteti folosi si cascaval sau cas, important este sa fie o branza curgatoare adica care se topeste. Apoi aveti nevoie de legume, sunca, salam uscat, prosciutto, carnati, unul sau toate din acestea depinde ce va place. Si da pentru a le unge e necesar un sos de rosii. Ca sa nu mai pierdeti vremea facand unul in casa ( desi si acesta se face destul de usor) recomand sa cumparati un sos gata ambalat. Are si condimente in el, tot ce-i trebuie.

Astea fiind scrise va prezint reteta in varianta cea mai simpla, las la libera imaginatie ce doriti sa mai adaugati la topping.

Ingrediente pentru reteta de baghete umplue

Considerati o bagheta de persoană

  • 3 baghete mici
  • 200g sunca de Praga
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei
  • sos de rosii condimentat
  • 300g mozarella

baghete-umplute-amalia-2

Mod de preparare pentru reteta de baghete umplute

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius cu functia de incalzire sus-jos.

Taiem baghetele in jumatate de-a lungul, apoi le scobim cu o lingura sau pur si simplu scoateti miezul cu mana, lasand desigur putin langa coaja.

baghete-umplute-amalia-3

Ungem interiorul baghetelor cu sos de rosii.

Punem peste sos bucatele de sunca, felii de ceapa si felii de ardei. Radem un strat generos de branza si bagam baghetele la cuptor timp de 5 minute, apoi trecem cuptorul pe functia grill ( doar sus ) si mai lasam 5-6 minute pana se topeste branza.

baghete-umplute-amalia-4

baghete-umplute-amalia-5

baghete-umplute-amalia-6

baghete-umplute-amalia-7

baghete-umplute-amalia-8

Scoatem baghetele de la cuptor punem putin ulei de masline si presaram oregano uscat apoi le servim.

baghete-umplute-amalia-9

Pofta buna!

Baghete-umplute-amalia-9

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.