Pentru ca imi plac vinetele, incerc sa profit cat mai mult de sezonul in care inca le gasim la piata, sa le cumpar si sa le folosesc la cat mai multe retete. Imi place de mor salata de vinete, dar pentru ca am o mica (mare) problema cu painea vreau sa gatesc retete cu vinete care nu se mananca cu paine (ce sa faci, fiecare are o slabiciune si a mea se pare ca este painea :)). Bineinteles, blogul meu nu este pentru cei care tin dieta insa uite asa, cateodata, mai vine cate un val de retete mai usoare ca sa nu exageram cu fripturile si cu kilogramele . Reteta de mai jos este din categoria celor simple (asa cum v-am obisnuit cred) si zic eu, bune :)
Ingrediente (2 portii) :
- 2 vinete mici sau una mai mare ( de preferat mai mici)
- 300g branza feta
- 3 linguri arei kapia taiat cubulete
- 2 linguri rosii taiate cubulete
- 1/2 ceapa tocata
- putin ulei de masline
- optional putin marar verde
1. Preincalzim cuptorul la 200g C.
2. Branza o zdrobim cu o furculita si adaugam ardeiul, rosiile, ceapa si mararul tocat. Amestecam usor.
3. Vinetele le spalam bine, le stergem si le taiem in lung pe jumatate. Le increstam usor cu cutitul ( vezi foto) si pentru a le aseza mai usor in tava taiem putin din partea bombata. Punem pe fiecare deasupra 1 lingurita de ulei de masline. Punem compozitia de branza, apasam usor si bagam la cuptor timp de 30 min. Daca vinetele sunt mai mari lasati 40 min. Eu am folosit 1 vanata mai mare.
Servim calde.
Observatie: Puteti sa inlocuiti vinetele cu dovlecei.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]