Chiftelute cu dovlecei si branza feta

Chiftelute cu dovlecei si branza feta
Chiftelute cu dovlecei si branza feta

   In cautarea retetelor cu dovlecei care sa-i placa la Adrian, pentru ca uite se intampla sa nu-i placa dovlecelul, am gasit-o pe aceasta care a avut mare succes. Reteta este destul de cunoscuta insa eu nu am incercat-o inca pentru ca ne plac dovleceii pane si am ramas doar la ei. Chiftelutele cu dovlecei si branza feta se fac usor si au gust bun, iar daca langa ele mai faceti si un sos tzatziki uitati ca anul asta nu mergeti in Grecia, vine ea la voi. :)

Ingrediente pentru chiftelutele cu dovlecei si branza feta:

  • 400g dovlecei recomand zuchini
  • 100g branza feta
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ou
  • 30g faina
  • 40g pesmet
  • sare, piper, ulei

Cum preparam chiftelutele cu dovlecei si branza feta?

1. Dovleceii ii dam pe razatoarea mare cu tot cu coaja, punem putina sare si lasam sa stea 10 minute.

2.Ii stoarcem bine in maini si ii punem intr-un bol apoi adaugam, oul, usturoiul si ceapa tocate fin, branza feta maruntita, faina, pesmet, sare si piper.

Chiftelute cu dovlecei si branza feta

Amestecam bine si cu mainile unse cu ulei formam bilute de marimea unei nuci pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei incins. Apoi  le scoatem pe un servet absorbant si lasam sa se raceasca.

Chiftelute cu dovlecei si branza feta
Chiftelute cu dovlecei si branza feta

Chiftelute cu dovlecei si branza feta

Servim cu sos tzatziki.

2 comentarii la „Chiftelute cu dovlecei si branza feta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.