Tort cu nuca



Pentru ca aveam nuca destul de multa m-am gandit sa fac un tort. Reteta de blat o am de la vecina mea, crema e „inventata” de mine, cea din reteta era cu unt si eu vroiam cu frisca asa ca am facut mici modificari…

Blat:
4 oua
1 cana zahar ( 250 gr)
10 linguri apa
160 gr nuca macinata
140 gr faina
20 gr cacao
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga din 4 in 4 minute o lingura de apa amestecand incontinuu pana obtinem o crema.

Separat se amesteca faina , nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma fara zahar.



Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 26 cm) si se coace in cuptorul preincalzit 25 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.



Crema:

200 gr nuca macinata
100 ml lapte
1 lingura zahar
400 ml frisca
10 gr gelatina ( eu am pus doar 8 gr, crema nu a iesit asa de tare)

Se pune laptele la foc cu zaharul , separat se dizolva gelatina in putina apa rece. Se adauga la laptele fierbinte apoi se pune nuca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 400 ml frisca batuta.



Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu esenta de rom si se umple cu crema.

Se lasa cateva ore la rece si apoi se orneaza cu ciocolata si nuci. Eu am topit 100 gr ciocolata pe care am turnat-o deasupra iar pe margini l-am uns cu miere si apoi am pus nuca macinata.

30 de comentarii la „Tort cu nuca”

  1. In primul rand felicitari pentru devotamentul cu care prepari aceste minunate retete. Am reusit sa prepar si eu acest tort , si putin dezamagita ca nu a crescut blatul decat foarte putin, frisca era prea lichida, iar ciocolata nu se intindea (cred ca aici a fost clar greseala mea, nu am topit-o ca la carte), DAR totul a avut un final nemaipomenit, invitatilor le-a placut foarte mult si a avut un gust de-a dreptul fabulos. Felicitari inca o data

  2. Amalia, am facut tortul tau de Florii 2013 si a iesit excelent. Multumesc pentru reteta. Imi pare rau ca nu pot pune si o poza ca sa vezi ca este aproape identic cu al tau. ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.