Tort cu nuca



Pentru ca aveam nuca destul de multa m-am gandit sa fac un tort. Reteta de blat o am de la vecina mea, crema e „inventata” de mine, cea din reteta era cu unt si eu vroiam cu frisca asa ca am facut mici modificari…

Blat:
4 oua
1 cana zahar ( 250 gr)
10 linguri apa
160 gr nuca macinata
140 gr faina
20 gr cacao
1 praf de copt

Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga din 4 in 4 minute o lingura de apa amestecand incontinuu pana obtinem o crema.

Separat se amesteca faina , nuca macinata, cacao, praful de copt si se pun putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Dupa aceea se adauga albusurile batute spuma fara zahar.



Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( 26 cm) si se coace in cuptorul preincalzit 25 de minute. Pentru mai multa siguranta faceti testul cu scobitoarea.



Crema:

200 gr nuca macinata
100 ml lapte
1 lingura zahar
400 ml frisca
10 gr gelatina ( eu am pus doar 8 gr, crema nu a iesit asa de tare)

Se pune laptele la foc cu zaharul , separat se dizolva gelatina in putina apa rece. Se adauga la laptele fierbinte apoi se pune nuca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu 400 ml frisca batuta.



Blatul se taia in doua, se insiropeaza cu esenta de rom si se umple cu crema.

Se lasa cateva ore la rece si apoi se orneaza cu ciocolata si nuci. Eu am topit 100 gr ciocolata pe care am turnat-o deasupra iar pe margini l-am uns cu miere si apoi am pus nuca macinata.

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


30 de comentarii la „Tort cu nuca”

  1. Stai asa, ca pe asta nu l-am vazut pana acuma!! Vad ac te-ai pus serios pe treaba cu torturile si bine faci, pt ca ti ies MINUNAT!!! ma inscriu la o felie, se poate? :D

  2. Am gasit poza cu tortul tau pe un site si m-a intrigat ca reteta nu corespundea cu a ta, numele tau nu era pe nicaieri, doar poza tortului cu SIGURANTA e a ta.Ai vreo legatura cu site-ul, sau au preluat poza fara acordul tau? Poate sunt eu prea suspicioasa dar am mai vazut cazuri din astea.Uite adresa :http://www.retete-de-slabit.ro/_tort_de_nuci

  3. off am vazut si eu … o sa le scriu un mail desi nu cred ca rezolv nimic :(, multumesc mult pentru ca m-ai atentionat !

  4. l-am facut si eu de curand si e absolut delicios doar ca mie mi-a iesit cam mult blat asa ca l-am impartit in 3 felii si am adaugat o a doua crema, cea folosita la Tortul Pralina, care i-a dat un gust special. multumesc mult pentru reteta :)

    urmeaza Tortul egiptean sau cel cu crema de lapte ( amandoua arata atat de bine incat nu pot sa ma decid pe care il vreau mai mult )

  5. Draga Andreea te felicit pentru inspiratie, crema de la Pralina merge la fix cu cea de nuca. Tortul egiptean este in top la mine , te rog sa citesti si comentariile daca vrei sa-l faci, …cel cu crema de lapte este foarte bun, iti tin pumnii si te rog sa-mi scrii care l-ai facut . La aceste 2 torturi te rog sa nu schimbi nimic :). Weekend fain!

  6. Angela iti multumesc ca m-ai atentionat, foarte urat din partea lor, se pare ca si alte fete au avut probleme cu ei…in sensul ca le-au fost furate retetele, au scris admin. si nu le-au scos de pe site. O sa le scriu si eu, sper sa se rezolve ceva :(. Iti multumesc inca o data.

  7. Am facut crema cu nuca,prin decembrie de ziua iubitului meu.Le-a placut tuturor…
    Ma bucur ca am dat de blogul tau.
    Sper sa ajung si eu candva o bucatareasa atat de priceputa :)
    Pupici :*

  8. draga amalia, am o neclaritate : ceea ce folosesc eu aici in cipru pt frisca se numeste wipping cream si este o frisca fara zahar fara nici un gust initial. de ce in reteta ta scrie ca tb pusa decit o lingura de zahar, nu e prea putin? ma gindesc, ca avind in vedere licoarea pe care o voi folosi eu , sa adaug mai mult zahar?

  9. Buna Amalia,

    Urmaresc de mult blogul tau si din cand in cand incerc cate o prajitura ..care-mi iese dementiala pentru ca respect intocmai indicatiile tale. Acum insa am o nelamurire..cum fac sa nu-mi iasa blatul de tort drept si nu bombat, cu bolta in sus? Merci frumos

  10. In primul rand felicitari pentru devotamentul cu care prepari aceste minunate retete. Am reusit sa prepar si eu acest tort , si putin dezamagita ca nu a crescut blatul decat foarte putin, frisca era prea lichida, iar ciocolata nu se intindea (cred ca aici a fost clar greseala mea, nu am topit-o ca la carte), DAR totul a avut un final nemaipomenit, invitatilor le-a placut foarte mult si a avut un gust de-a dreptul fabulos. Felicitari inca o data

  11. Amalia, am facut tortul tau de Florii 2013 si a iesit excelent. Multumesc pentru reteta. Imi pare rau ca nu pot pune si o poza ca sa vezi ca este aproape identic cu al tau. ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.