Tort cu mousse de ciocolata


Acest tort se numara printre preferatele mele deoarece este un tort fin cu multa ciocolata.

Pentru inceput vreau sa precizez ca sunt 3 tipuri de creme; prima cu ciocolata amaruie 70% cacao, a 2-a cu ciocolata cu lapte, a 3-a cu ciocolata alba.

Va las pe voi sa alegeti ordinea culorilor :)

Eu l-am facut doar cu 2 tipuri de ciocolata, cu lapte si alba.

Ingrediente pentru o forma de diametru 26cm:

Blat:

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • 20g cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 varf de cutit praf de copt

Mousse 1 cu ciocolata alba:

  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 360 ml lapte
  • 100g ciocolata alba
  • 15g gelatina alimentara 
  • 60 ml apa rece
  • 240 ml smantana pentru frisca
Mousse 2 cu ciocolata cu lapte:
 
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 360 ml lapte
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 15g gelatina alimentara 
  • 60 ml apa rece
  • 240 ml smantana pentru frisca
Mousse 3 cu ciocolata amaruie:
 
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 360 ml lapte
  • 100g ciocolata amaruie 70% cacao
  • 15g gelatina alimentara 
  • 60 ml apa rece
  • 240 ml smantana pentru frisca
Glazura:

  • 160 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr zahar
  • 100 gr cacao
  • 160 ml apa
  • 10 gr gelatina
Incepem cu blatul;

Incalzim cuptorul la 180g C.

Batem albusurile spuma tare si apoi adaugam treptat zaharul alternand cu apa ( 2 linguri zahar, mixam bine, o lingura apa). Apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, mixam bine dupa fiecare, adaugam si uleiul.

Separat amestecam faina cu cacao si praful de copt.

Adaugam treptat cateo lingura din amestecul de faina, cacao si praf de copt si amestecam usor peste cap cu o lingura sau spatula de lemn.

Coacem blatul aprox. 40 de minute.

Il scoatem, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in doua.

La aceasta reteta eu am facut un blat din 2/3 din cantitati si l-am taiat in doua.

Mousse de ciocolata alba;

Gelatina se pune la hidratat  in 60 ml apa rece.

Amidonul se amesteca cu zaharul intr-o craticioara, apoi se adauga ouale batute bine si se omogenizeaza. Se adauga laptele, apoi se pune sa se faca la bain-marie amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat se da deoparte.Peste crema se adauga gelatina hidratata si ciocolata rupta bucatele si se omogenizeaza.

 

Se lasa sa se raceasca si cand este rece se adauga  frisca batuta.

Se insiropeaza blatul cu un sirop din 100ml cafea in care am pus 2-3 picaturi esenta de rom si se toarna primul strat de crema.

Se da la rece si se prepara a 2-a crema;

Mousse 2 cu ciocolata cu lapte
Procedam la fel ca si la prima crema numai ca in loc de ciocolata alba se adauga 100 gr ciocolata cu lapte.

Se toarna peste prima crema si se da la rece cateva ore.

Asa arata scos de la frigider.

Pentru glazura se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert, se adauga cacao si se amesteca bine , se lasa sa clocoteasca cateva minute si apoi se adauga gelatina dizolvata in putina apa rece. Cand incepe sa se raceasca se strecoara si se pune pe tort.

Decoram cu fructe sau cu ce va place voua.

Varianta cu blatul taiat in 3 ( cantitatile pentru blat sunt scrise mai sus ):

Apoi asamblarea; blat insiropat, crema, blat insiropat, crema, blat insiropat.

Deasupra glazura si fructe de padure;

Cu multumiri Daneza de pe culinar pentru reteta de mousse.

Observatii; 

Avand in vedere ca reteta este din 2008 si acest tort l-am mai facut de cateva ori de atunci pot sa va dau un sfat pretios :). La crema se adauga in frisca rece lingura cu lingura amestecul de oua si ciocolata ( si nu invers asa cum am scris mai sus ). Crema va fi mult mai pufoasa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


139 de comentarii la „Tort cu mousse de ciocolata”

  1. Mmmm, ce bun trebe’ sa fi fost!!! :P
    …si cum arata poza aia cu tortul stratificat in mousse alb si negru, o vai! …sa ies de-aici pana nu lesin! :D

    Foarte frumos, Amalia!
    Felicitari!

    P.S. …si capsunile alea trase-n cioco is belea! :))
    Gata, am fugit!!!:P
    Puuuup!

  2. Amalia, pot inlocui blatul de nuca cu unul de cacao? Oare ar fi destul de teapan ca sa tina cele doua straturi de ciocolata?
    Arata superb tortul tau, si chiar vreu sa il incerc, dar am pe aici un mofturos caruia nu-i plac nucile…

  3. Georgiana abia acum am vazut mesajul, sigur ca il poti inlocui, eu am facut tortul asta si cu blat de pandispan si a iesit foarte bun :).

  4. Am facut tortuletul in week-end si este suuuuuuper! Foarte faina reteta de mousse! Si mi-a placut mult ideea ta de a suprapune cele 2 straturi de culori diferite! Superb! Multumesc pt reteta! Pupici!

  5. Georgiana sa stii ca se pot face chiar 3 straturi, unl cu cioco alba,al 2-lea cu cioco cu lapte si al 3-lea cu cioco amaruie :). Trec pe la tine sa vad cum ti-a iesit !

  6. Buna Amalia! Sunt tot Amalia, din Cluj (am mai povestit daca iti amintesti…), te felicit din nou pentru tot! As vrea sa fac pt. sambata minunatul tau tort cu mousse si vreau sa te intreb: blatul ramane ca baza pentru creme sau se taie, se pun cremele si apoi deasupra cealalta jumate de blat? Gelatina folosita de tine este tip foaie sau granule? Si am nevoie de un sfat de la o experta: pot face acest tort de vineri si doar sambata dimineata sa fac glazura? Iti multumesc foarte mult!

  7. Amalia eu am taiat blatul in 2 dar daca ti se pare prea mult poti s a faci un blat din jumatate din cantitati si sa-l folosesti drept baza. Cat despre glazura e chiar mai bine sa o faci sambata, asa am facut si eu , tortul cu o zi inainte si glazura a 2-a zi…gelatina este granule, eu folosesc de la Stilla ( se gaseste la Kaufland) sau Dr. Oetker. Sper sa-ti iasa tortul, astept sa-mi spui ce ai facut :). Pupici !

  8. Iti multumesc din suflet pentru raspuns! Mi-am cumparat cele necesare, am gasit gelatina granule in Auchan (dr. Oetker) si smantana pentru frisca Dorna rosie (oare e bine?). Azi dupa masa vreau sa ma apuc de tortulet si acum ma gandesc din cate oua sa fac blatul (vor fi 6 persoane cred)si sa ajunga si cantitatea de crema pusa de tine (voi face ca in reteta ta, voi taia blatul in 2). Am emotii ca acest tort este pentru cineva care isi serbeaza ziua de nastere duminica, e un cadou surpriza si de aceea vreau sa iasa OK. Multumesc si o zi buna iti doresc! Te sarut.

  9. Draga Amalia, uite cum calculez eu: ptr o persoana 200 g, tortul de mai sus are 3 kg deci a fost ptr 15 persoane… bine, a fost mai putina lume dar s-a papat tot.Sper sa-ti iasa mai ales ca este pentru cineva mai deosebit ! Daca mai ai intrebari scrie-mi, dar numai azi ca maine o sa fiu plecata :).

  10. Cred ca am sa fac un blat din 5 oua si nu am sa folosesc nuca, sper sa fie OK. Si mai sper sa imi iasa mousse-ul, ca de cremele astea ma stresez cel mai mult(nu am lucrat cu gelatina pana acum..).Am confectionat 3 trandafirasi din pasta de lapte praf pe care sa ii pun deasupra (capsunii pusi de tine arata mai bine, insa nu stiu ce gusturi are persoana respectiva).
    Daca voi mai avea nevoie de ajutorul tau iti voi scrie azi. Oricum iti multumesc din suflet si iti doresc de pe acum un sfarsit de saptamana cat mai placut!

  11. Amalia sa ai grija cu gelatina deoarece aceasta nu se fierbe ! Deci o pui la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece si apoi faci crema stingi focul si abia atunci adaugi gelatina. Amesteci bine pana se dizolva complet. Lasi la racit normal, nu o bagi la frigider deoarece risti sa se intareasca dintr-o data. Cand esta rece, adaugi frisca. Cat despre blat te-ai gandit bine, daca nu folosesti nuca poti sa faci urmatoarea reteta:
    5 oua
    10 linguri de zahar
    8 linguri de faina
    2 linguri de cacao
    3 linguri de apa
    1/2 lingurita praf de copt
    Bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si mixezi incontinuare pana obtii o bezea lucioasa. Pui cat un galbenus si amesteci dupa fiecare pana se incorporeaza complet. Adaugi si apa , apoi scoti mixerul si adaugi faina amestecata cu cacao si praful de copt astfel: pui o lingura de faina si amesteci rasucind lingura „peste cap” (pacat ca nu pot sa-ti arat) pana se incorporeaza faina. procedezi asa cu toata faina. Torni in forma unsa si tapetata cu faina si coci cam 25-30 minute la foc mic. Incerci cu o scobitoare sa vezi daca este gata.Bagi scobitoarea in blat si o scoti, daca este perfect curata e gata ! Nu uita, toate ingrendientele pentru blat trebuie sa fie la temperatura camerei. Te pup :)!

  12. Doamne ce draguta esti! Am notat reteta si indicatiile pretioase. Sa stii ca nu sunt chiar o novice in ale gatitului, pasiunea mea sunt dulciurile, insa nu am facut niciodata acest tort (de fapt dulciuri mai pretentioase sa le spun asa) si cum tu esti o adevarata „regina” m-am gandit sa am un exemplu bun pentru inceput. Sper sa reusesc. Te sarut si inca o data iti multumesc din inima!

  13. Tortul arata foarte bine, totul mi-a reusit si cremele si blatul si asamblarea. Sper sa faca o impresie buna si mai ales sa placa ca nu am gustat nimic, asa ca astept cu nerabdare feedback-ul (am facut si poza tortuletului).
    Mii de multumiri pentru toate sfaturile si indrumarile! Saptamana viitoare e ziua baiatului meu si a zis ca neaparat sa ii fac si lui un tort la fel, asa ca… Te sarut cu drag!

  14. Heey se vede ca esti tiza mea :)). Ma bucur mult ca ti-a iesit,daca mai faci tort penru cineva ti-as recomanda tortul egiptean este un pic mai „consistent” :)). Te pup !

  15. Am revenit sa iti spun ca am primit laude peste laude si multumiri cu privire la tort (ti-as trimite poza dar nu stiu cum). Iti multumesc inca o data pentru tot ajutorul si iti doresc o saptamana minunata!
    PS: iau in calcul sfatul tau cu tortul Egiptean si cu prima ocazie mai deosebia am sa il fac neaparat.

  16. amalia,felicitari pt retetele delicioase.am incercat multe de pe blogul tau si am fost incantata de rezultate.de Paste vreau sa-mi surprind familia cu tortul tau cu mousse de ciocolata.te rog sa-mi spui daca in loc de smantana pt frisca(nu-mi place smantana)pot sa pun frisca lichida.multumesc anticipat si un Paste fericit.

  17. Anonim iti multumesc ca ai incercat retetele, daca ai idei noi sunt binevenite :). Cat despre tort daca te referi la frisca gata batuta ( stiu ca se mai gaseste si asa ceva) este in regula, alta frisca nu stiu decat cea la plic :(. Sa-mi scrii de care vrei sa folosesti ca poate nu am inteles eu bine :)). O zi frumoasa !

  18. Amalia intru pe blog la tine de fiecare data cand vreau sa fac ceva dulce. Acum m-am hotarat sa fac primul tort din viata mea (n-am decat 17 ani:D)maine fac tortul asta si sper din tot sufletul sa imi iasa bun bun. Te pup!

  19. Anonim daca la 17 ani faci tortul asta esti super tare :).Te rog sa citesti cu atentie reteta si sa respecti cantitatile si pasii, asta pentru ca lucrezi cu gelatina :). Iti tin pumnii strnsi si abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit!

  20. Amalia am revenit cu greu pe blogul tau sunt "Anonim 17 ani :D". Mi-a iesit bun tortul. Am primit multe laude (probabil de incurajare). Blatul l-am impartit in 3 pentru ca a crescut foarte mult dar mai bine era daca il lasam taiat in doua ca a fost cam subtire dar data viitoare o sa stiu. Ti-am furat si reteta de branzoaice care mi-au iesit super bune. O sa mai incerc cateva retete dulci.
    PS: Ma faci gospodina din radacini;))

  21. Hey, bine ai revenit :) ma bucur ca ti-a iesit tortul si branzoaicele ! Si mie imi plac foarte mult le fac mai ales in sezonul rece :) Te pup si vezi ce faci cu kilogramele…defapt la varsta ta cred ca nu ai probleme :)).

  22. Intotdeauna am fost nemultumita de kg mele asa ca am ajuns la greutatea pe care mi-o doream. O data pe luna ca sa ma mentin imi permit ceva cu mai multe calorii. Te pup.

  23. am o intrebare, pot sa ii pun in loc de mousse-ul cu ciocolata cu lapte un mousse cu sampanie? in special as vrea sa stiu daca ar fi comestibil..

  24. am facut tortul a iesit foarte bine acum vreau sa-l fac pe cel cu crema caramel sper sa iasa si sa fie la fel de gustos o intrebare pentru tine :care este diferenta intre amidon si faina?

  25. Elena ma bucur ca ti-a iesit, cat despre amidon eu stiu ca se obtine din porumb iar faina din grau. Parerea mea este ca e mai bun dacat faina la intarirea cremelor sau a sosurilor si nu se simte la gust.Cam atat stiu din experienta mea :). Te pup!

  26. Buna, sunt Anna si as vrea sa incerc si eu acest tort, mi se pare frumos, dar nu cred k stiu ce e aia smantana pentru frisca, poti sa-mi explici te rog? Vreau sa-l fac pt sambata, e ziua fetitei mele,face 3 ani. Crezi ca se potriveste? M-as bucura foarte mult daca m-ai ajuta.Mersi mult.

  27. Draga Anna, in primul rand La multi ani pentru printesa ta :)… se potriveste daca ii place ciocolata , cat despre smantana este dulce si nefermentata se gaseste in 2 variante naturala cu 30% grasime sau vegetala , spune-mi daca esti din Romania si iti recomand de unde sa o cumperi.

  28. Buna,

    vreau sa fac tortul pentru ziua mea, dar tot nu am inteles – pot sa folosesc in loc de smantana pt frisca , frisca vegetala ? (din aceea pe care o bat si iese frisca imediat).

    Sper sa citesc raspunsul la timp.

    Thx :)

  29. Am facut tortul. A trebuit sa fac 2 , prea multa lume.. dar cred ca al doilea nu o sa iasa bine, parca nu s-a dizolvat gelatina bine… :-<.
    Oricum , primul a iesit suuuper! am adaptat un pic reteta, am schimbat blatul, si am pus si niste crema de ciocolata la mijloc, apoi iar blat, dupa care mousse de cioco.
    Multumesc :D

  30. Simina deci joci la dublu :)) … sa dizolvi gelatina granulata in lichid rece… daca ai schimbat reteta nicio problema important e sa fie pe gustul tau. Felicitari pentru reusita sper sa incerci tortul egiptean pentru ca e excelent !

  31. Au iesit foarte bine amandoua, am avut emotii degeaba. Toata lumea le-a laudat. Chiar citisem reteta de la tortul egiptean, o sa-l incerc cu siguranta.

  32. buna amalia in primul rind vreau sa-ti spun ca ai un blog foarte ,,gustos,, as vrea sa incerc la sfirsit de saptanina acest tort dar am o intrebare , acest blat se tae in doua sau nu am vazut eu bine

  33. Draga Dana , blatul se taie in doua, ai citit bine, poti sa faci blat din jumatate din cantitati si atunci nu-l mai tai in doua.Daca mai ai intrebari sa-mi scrii, sa-ti fie totul clar :). Tin pumnnii !

  34. Ai o reteta de tort trufa?
    Am un nepot dragutz caruia nu-i rezist sa-i fac ce-i place.
    Oricum…o sa incerc cu siguranta orul tau cu mousse de ciocolata…
    nu mai spun ca sotului meu i s-au lipit ochii de cremsnitul tau :))
    Te pup si numai bine…esti super dragutza.

  35. Dana draga imi amintesc ca am o reteta , din revista Avantaje cred,…trebuie sa o caut. Pana atunci da un search pe google poate gasesti ceva. Tortul cu mousse de ciocolata este foarte fin mai ales daca folosesti ciocolata de calitate…Multumesc pentru aprecieri, incerc sa-ti scriu sambata reteta:).

  36. Multumesc mult.
    Oricum o sa incerc tortul cu mousse de ciocolata…sunt tare curioasa daca o sa-mi iasa.
    Week-endul viitor pun in aplicare reteta ta.

  37. buna.am intrat mai demult pe blogul tau si vreau sa-ti spun k e super.tortul e mortal.eu caut retete pt craciun si anul nou.o sa vad ce o sa fac,dar la ce ai tu aici pici pur si simplu.arata super delicios.am facu mai demult lapte de pasare mi-a iesit mortal.de abia ast sa mai fac.felicitari pt retete si tine-o tot asa.sa ne delectezi in continuare.te-am votat si eu la concursul acela cu blogurile(te-am gasit mai greu),dar pt tine a meritat.felicitari

  38. Andreea esti draguta, multumesc mult pentru aprecieri si pentru vot, se pare ca am multi fani chiar nu credeam :)… retete de Craciun gasesti pe aici, nu sunt grele doar ca la unele e mai mult de lucru dar fursecurile de exemplu se pot face din timp :). Te pup si numai bine !

  39. Multumesc mult pentru reteta. Am facut acest tort pentru aniversarea baietelului mei si a iesit f bine. Toti invitatii au fost incantati. Iar glazura asta e mortala!
    De fiecare data cand vreau sa gatesc ceva sa sti ca intai "ma consult" cu tine. Multumesc pentru ajutor.
    Sa ai o zi minunata!

  40. Vlad este de la forma detasabila de tort.Forme de tort detasabile se gasesc cam peste tot prin hypermarketuri. Arata la fel ca cele fixe numai ca inelul si fundul formei se pot scoate. Sunt foarte practice si utile.

  41. In pozele tale pare foarte inalta forma, este forma normala de tort?
    Stiu si eu acele tavi, dar astea din supermarketuri par cu pereti nu prea inalti.
    Mersi.

  42. Buna Amalia,vreau si eu sa fac acest tort pentru ziua sotului meu pentru ca imi place mult cum arata, insa am o problema… noi in prezent locuim in Spania si nu am gasit in niciun supermarket amidon si vreau sa te intreb cu ce il pot inlocui sau daca pot sa nu il mai pun deloc…Astept raspunsul tau cu nerabdare pentru ca maine vreau sa il fac.Multumesc!

  43. Buna Amalia.As vrea sa incep prin a-ti spune ca iti apreciez f mult munca si faptul ca te straduiesti sa imparti totul cu noi….plus ca raspunzi si explici tuturor celor care au nelamuriri cu atata rabdare.Apropo de acest tort si nelamuriri :) ….va trebui sa cladesc acest tort pt ziua sotului meu….el si l-a ales (i-am facut mai multe propuneri) insa cum eu nu sunt vreo maestra in bucatarie am mari emotii….plus un bebe mic care-mi ocupa mai tot timpul….plus musafiri cam pretentiosi.Oricum de incercat il incerc…imi tin pumnii si sper sa-mi si reuseasca ca altfel nu doar ca raman fara tort pt sarbatorit dar mor de oftica(nu-mi place cand muncesc la ceva si nu-mi iese cum mi-as dori). Ce n-am inteles eu din reteta asta e ce ai vrut sa spui cu strecor glazura….ti-am spus ca nu ma pricep si cum glazura da tonul in aspectul unui tort chiar as vrea sa-mi iasa.:) Multumesc inca de pe acum pt raspuns si te rog si pe tine si pe celelalte fete care l-au facut sa-mi dezvaluie eventuale trick &tips astfel incat sa-mi iasa minunatia:)Monica

  44. Draga Monica, in primul rand incearca sa te gandesti ca tortul se face usor… fii atenta la cantitati si nu te grabi… la creme… cand adaugi gelatina amesteci pana se "topeste" complet . Cum iti dai seama ? Intorci lingura si daca vezi puncte mici prin crema mai amesteca… apoi lasa cremele sa se raceasca in casa , nu le scoate afara pentru ca acum e foarte frig si cremele cu gelatina cand incep sa se racesca , se intaresc imediat. Cat despre glazura, te rog sa fii atenta la cantitati… o s avezi ca atunci cand incepe sa se intareasca nu e chiar omogena… trebuie strecurata printr-o strecuratoare fina , gen cea pentru ceai . Te rog sa folosesti ciocolata de calitate. Sunt convinsa ca o sa-ti reuseasca,vei vedea ca merge destul de usor, blatul e simplu , cremele sunt la fel , glazura se intareste ca doar e cu gelatina … te pup si astept cu nerabdare rezultatul . Te rog daca ceva nu iti este clar sa scrii :).

  45. Iti multumesc pt sfaturi si incurajari si sa stii ca au dat roade. Am facut tortul…..am muncit oleaca la el, ce e drept, dar a iesit ca in fotografiile tale….o frumusete.Si la gust a fost foarte apreciat de musafiri ….mai ales de cei carora nu le plac torturile foarte dulci.Multumesc petru reteta si pt suport Amalia, esti o draguta.Monica

  46. Amalia,pentru inceput vreau sa iti multumesc ca existi si ca esti atat de priceputa si din harul tau pentru gastronomie,ne dai si noua voie sa invatam.Azi pitica mea a implinit 9 ani si i-am pregatit tort cu mousse de ciocolata.Nu am cuvinte sa spun ce minunatie a iesit si ce laude am primit,dar nu mi se cuveneau,chiar daca mi-a luat aproape o zi de stat in bucatarie.A meritat fiecare secunda de preparare.Este o nebunie si pentru asta din suflet iti multumesc si am rugamintea de a ma mai lasa sa mai prepar si alte minunatii facute de tine.
    Iti doresc multa sanatate si inspiratie!!!!!!

  47. Draga Amalia, eu si sotul meu suntem fanii tai. Ne-ai terminat cu toate minunatiile astea. Am si eu o intrebare inainte sa ma apuc de acest tort: cum se pune smantana pentru frisca? se pune asa cum este, nu se bate? si imi mai poti spune ce fel de smantana sa iau ca nu am mai folosit si nu ma pricep. Iti multumesc. Sper ca puiutul meu sa fie incantat. Pupici multi

  48. Se bate bineinteles, se foloseste smantana dulce care poate fi de 2 feluri; vegetala sau naturala. Se gasesc in orice hypermarket. Cea naturala este mai buna singura "problema" este ca nu are tinuta. Iti tin pumnii si sper sa-ti reuseasca tortul!

  49. Iti multumesc draga Amalia, astazi am cumparat toate cele necesare. Sper si eu sa iasa bine deoarece il fac pentru aniversarea celui mic. Am luat frisca naturala din Kaufland si gelatina tot de acolo.
    cu drag, Claudia.

  50. Amalia am facut tortul de ziua mea si a iesit super,singura "problema" a fost ca blatul s-a micit dupa ce l-am scos din tava si cand am pus cremele au dat pe langa. Pe langa asta blatul a mai iesit si bombat, te rog explica-mi asa babeste cum sa fac data viitoare ca sa nu mai am parte de "bombeuri" si cum sa imi iasa cat forma in care l-am copt. Te rog!!! Multumesc frumos!!!

  51. Florentza tortul din poza are cam 3 kg. Se considera o felie de 150g de persoana. Ar fi cam pentru 20 de persoane, deci ar trebui sa-ti ajunga.

  52. esti extraordinara,merci pt retete.as vrea sa incerc si tortul asta,dar am o nelamurire:smantana ?pot folosi frisca lichida Hulala?

  53. O intrebare de incepatoare :) Nu-mi cresc nicicum blaturile drepte :) Imi ies mai crescute in mijloc si as vrea sa fie drepte deasupra. Cum sa fac? Poate o fi din cauza cuptorului, ma tot intreb? Tu ce zici? Mersi mult! Super toate retetele! Ma bucur k te-am gasit in lumea blogurilor!

  54. Draga anonim nici eu nu sunt experta, dar am observat ca daca focul e prea tare se bombeaza in mijloc, asa ca le coc la foc putin mai mic… sper sa incerci retete de pe blog si sa-ti si reuseasca :).

  55. Buna Amalia…
    Am dat peste site ul tau din pura intamplare si ma bucur ca am avut ocazia sa pregatesc si una dintre retele tale,ai talent si se vede ca faci din placere,pot sa spun asta si despre mine in materie de prajituri de asta de Anul Nou sm decis sa fac tortul cu musse de ciocolata.Precizez ca a fost primul tort de acet fel si mi a iesit mai mult decat perfect! si invitatilor le a placut enorm de mult ceea ce ma bucurat f tare ,numai ca am modificat un pic reteta ,in loc de 2 blaturi am pu 3 iar in crema de ciocolta alba am pus fructe de padure si a devenit putin acrisor numai bun,ma temeam ca din cauza glazurii o sa fie prea dulce dar a iesit exact cum trebuia!
    i ti multumesc mult ,m ai scos din ceasta incurcatura cu reteta si cu siguranta voi mai revenii pentru a incerca si alte retete!
    Tine-o tot asa !si mult succes in continuare .

  56. Melinda ma bucur pentru reusita :)… poti incerca si celelalte torturi pentru ca nu sunt foarte dulci. Mie nu-mi plac prea dulci :). Te pup.

  57. vreau sa incerc tortul dar am cateva nelamuriri, te rog sa ma ajuti:
    blatul de la tortul cu nuca se taie in doua, apoi se asambleaza:
    o parte tort(baza), apoi cele doua creme in prealabil amestecate si apoi iarasi tort, corect?
    acum la glazura: tu ai incercat si cu frisca naturala? eu as vrea sa incerc cu cea de LACTAG( nu stiu daca la voi se gaseste)dar nu vreau sa am surprize!!
    ce smantana pt frisca folosesti tu?
    si nu inteleg…cum se amesteca smantana cu zaharul si apa si se pune la fiert???!!! smantana aia pt frisca nu se bate cu mixerul ca sa iasa frisca?si inca ceva : cand pui glazura peste tort nu curge si pe langa? cum faci sa iasa frumos?
    iar capsunii ii pui de la inceput dati prin glazura sau ii pui simplii si doar picuri niste glazura peste? tortul tau e demential si as vrea ca macar pe jumatate sa iasa si al meu.

    multumesc

  58. Draga Alina , m-ai naucit cu intrebarile :)). Am folosit frisca vegetala si da amesteci smantana asa cum am scris si pui totul pe foc. Eu am folosit frisca Meggle ( cutia albastra ) … glazura dupa ce o iei de pe foc si incepe sa sa raceasca o sa vezi ca se va intari si atunci poti sa o pui pe tort. Capsunii i-am "inmuiat" in ciocolata topita si i-am pus pe tort…. nu stiu la ce tort cu nuca te referi :)

  59. o sa incerc si eu tot cu frisca meggle …sper sa iasa..

    (ma refeream la ce ai scris la inceputul retetei: 'blatul este cel de la tortul cu nuca :aceleasi cantitati.'
    multumesc mult!

  60. duminica pe 10.04 fac tortul…oau! abia astept
    mai intreb o data nu te supara te rog …nu vreau sa par grea de cap dar nu prea am facut torturi la viata mea( mai mult prajituri)
    iau smantana vegetala cutie albastra de la meggle( vreau sa merg la sigur):
    -la glazura,
    cei 160 ml de smantana pt frisca ii amestec cu zaharul si ii mixez pana iese frisca si apoi adaug apa si pun la fiert sau smantana o pun asa cum este in cutie(fluida) direct la fiert? eu tind sper a doua varianta…dar astept confirmarea

    merci

  61. A 2-a varianta Alina :) , o pui asa cum este nebatuta … acum vad ca deja ai facut tortul poate l-ai si mancat… imi cer scuze ca nu am raspuns am foarte mult sd elucru la servici si nu am avut timp sa citesc comentariile… pana la urma ti-a iesit tortul ?

  62. daa! super a iesit! toata lumea a fost impresionata! mama nu credea ca e facut de mine…zicea ca l-am cumparat :))
    esti divina Amalia!
    atat vreau sa adaug:
    1. daca vreti sa fie mai dulce (pt ca nu prea este) dublati sau triplati cantitatile de zahar (eu le-am triplat)
    2. dungile albe de pe tortul tau le-ai facut din cioco alba topita?
    dar cele de pe laterale cum sunt facute ca nu-mi dau seama din poza?
    3. ieste un tort fin care merge la fix pt petreceri!

  63. uf ce usurare :))
    1. multumim
    2. Din cioco alba topita, dungile din lateral sunt de la straturile de mousse :)
    3. Ai perfecta dreptate! :))

  64. Vreau si eu sa incerc sa l fac. am inteles cam ce trebuie sa fac dar nu am inteles la sfarsit partea cu strecuratul glazurii. poate pare tampita intrebarea dar cum o strecor prin strecuratoare?

    1. Mihaela pui strecuratoarea deasupra unui castronel ( o strecuratoare fina cum e cea de ceai) si apoi torni glazura in ea. Am scris asta deoarece s-ar putea sa fie mici cocoloase in glazura.

  65. Buna.Mersi pentru raspuns o sa incerc sa l fac de ziua mamei mele la sf lunii, o sa va zic atunci dc mi a iesit.

  66. cum sunt o incepatoare.. o sa te cam stresez :”>.. blatul il tai in 2 nu? si folosesc aceleasi ingrediente doar schimb felul de ciocolata:p.. aa..si la blat probabil renunt la nuca nu?:d sau nu conteaza..?

    1. Nu conteaza Andreea, poti face orice blat vrei , fara nuca. Folosesti aceleasi ingrediente, sa cumperi o ciocolata amaruie de calitate 70-75% cacao

  67. tare as fi vrut sa vad o sectiune din tortul tau:D sunt curioasa cum arata.. iti multumesc din suflet pt ajutor. cu siguranta o sa fie incantat de tortul meu..:d. iar mama cred ca o sa isi faca cruce:)) o sa ti zic cum mi-a iesit!

    1. Abia astept, sambata si duminica nu o sa fiu activa pe site ca plec asadar daca mai ai intrebari maine e ultima zi :)

  68. Amaliaaa:-„… ma uit de ore intregi aici.. si ma gandeammmmmm… daca folosesc frisca hulala batuta in loc de smantana pt frica? are ceva?:-s

  69. Multumesc Amalia pentru reteta. Am facut tortul si a iesit senzational. In loc de ciocolata cu lapte am folosit ciocolata amaruie si l-am decorat cu felii de caise.

  70. buna Amalia, vreau sa fac acest tort si am o intrebare: cand il cladesc trebuie sa pun inelul de la tava de copt in jurul lui? sau doar se cladeste normal? mersi!

  71. draga Amalia, vreau sa fac acest tort si am o intrebare: cand il cladesc trebuie sa pun in jururl lui inelul de la tava de copt? sau il pot cladi normal fara inel? mersi!

  72. Buna Amalia,

    Eu mereu la torturi am o preoblema cand trebuie sa le asez pe un platou frumos.Pentru ca nu reusesc sa-l scot de pe fundul tavii detasabile, las tortul in baza lui (cu inelul indepartat, desigur) si-l asez direct pe un platou. Ma gandeam totusi ca poate ai un sfat cum as putea sa fac sa-l scot de pe fundul tavii.
    In legatura cu glazura: daca nu am un grata pe care sa asez tortul si sa se scurga glazura de pe tort, cum as putea totusi sa-l glazurez si sa nu se stranga toata glazura pe margini la baza?
    Voi face tortul acesta vineri, sa-mi tii pumnii :-)

    1. Roxana eu pun 2 folii de nylon pe platou, apoi baza tortului, inelul si continuu cu umplerea. Bag platoul in frigider si cand crema se intareste scot inelul si apoi scot foliile tragand dintr-o parte si din alta ( de aceea pun doua ). Poti renunta la folie si sa pui trtul direct pe platou. Alta modalitate nu am incercat… cat despre glazura , nu stiu sa-ti spun mare lucru, eu nu folosesc gratar, o pun putin cate putin pe tort. Ce-i drept nu prea lucrez cu glazura ( poate ai vazut si restul torturilor ). Eventual te mai uiti si pe la celelalte fete pe la retete :). Pup si tin pumnii !

  73. aoleu.am citit comm si m-au zapacit de tot.tortul arata super dar am si eu cateva intrebari:
    1.ciocolata de calitate?eu folosesc ciocolata de menaj romaneasca.e buna?
    2.las platou si ineleu l de la forma de tort,insiropez,apoi pun crema de cioc,bag la frigider,fac a doua crema si o pun peste prima ,bag la frigider.dupa un timp pun al doilea blat.sau il pun imediat dupa ce pun a doua crema?imediat?si la sf bag la frigider.
    3.smantana pt frisca?nu am fol niciodata.pot sa fol de ex creme patiserie?(lichd pe care dk il bati se face frisca).si dk da o pun asa nebatuta si o am cu zaharul si restul?
    imi cer scuze pt atatea intrebari dar as vrea sa-l fac si mie frica sa nu dau gres.ast rasp cand citesti te rog mult

    1. :)) ti-am zis ca e usor
      1. de calitate
      2. da dupa ce pui a 2 -a crema pui si blatul
      3. da creme patiserie
      sa nu ma mai intrebi ca ma duc sa fac mancare si nu mai sunt :)

  74. salut,
    ieri am facut tortul tau…o minunatie
    blatul l-am facut pe cel clasic, facut tot de tine…a iesit si el perfect
    mi-a iesit mai mult mousse (am pus un pic mai multa frisca) si am fost nevoita sa cladesc pereti din folie de aluminiu in jurul inelului de la forma…a mers si a iesit f bine:)
    singura care nu mi-a iesit tare a fost glazura..nu stiu unde am gresit..dar tot bine a fost:))de-i pot spune asa, s-a scurs asa de frumos din varful tortului pana la baza glazura….iamiii tot…excelent tortuletul
    numai bine :)

  75. Până acum am încercat 5 torturi de la tine, toate mi-au ieșit foarte bine, dar pe acesta l-am făcut cel mai des și se află în topul preferințelor noastre! Cu prima ocazie cu care o să-l refac (probabil de ziua mea) o să vin și cu dovezi. Mulțumesc din suflet pt. tot ceea ce ne împărtășești, ești o mare sursă de inspirație pt. noi!

    P.S. Sper că nu te superi că te-am trecut în lista mea de bloguri care îmi plac și mă inspiră :)

  76. draga Amalia m-am necajit la acest tort de la ora 17 pna acum la ora 21 si nu mi-a iesit nimic doar blatul a iesit bun ,nu stiu ce sa intamplat am dat kix din prima la crema 1 nu sa ingrosat absolut de loc,o si al tau arata asa de bun asa as manca si eu o felie,dar nu ma dau batuta voi mai incerca inca odata si daca nu voi reusi o las balta.Te pup si ai niste retete extraordinare ma incanta blogul tau.

  77. Buna, Amalia.
    vreau sa fac acest tort luna viitoare, cand fiul meu implineste 10 ani (il cheama Razvan). Vreau sa stiu cu ce ai ornat deasupra tortul pe care scrie „La multi ani Razvan”?

  78. Buna Amalia! Urmarindu-ti destul de des retele am avut surpriza sa vad ca o poza de-a ta se afla in catalogul de prezentare al unei cofetarii din Iasi. Daca nu ti-au cerut acordul cred ca ar fi cazul sa le ceri ceva drepturi de autor, macar un Watermark pe poza cu blogul tau. Daca ei isi fac publicitate cu fotografiile tale de ce sa nu iti faca si ei reclama.
    http://www.regallia.ro/catalog/detalii/36/tort-cu-mousse-de-ciocolata.html

    Te pup! O zi frumoasa!

  79. Off Amalia, tine-mi pumnii…primul meu diplomat a fost o reusita (o reteta de la mama), insa urmatoarele 3..un esec- aprox. aceeasi reteta veche (undeva greseam cu gelatina), mult timp nu am facut de teama, recent am gasit reteta ta, si cum retetele tale mi-au iesit toate, am hotarat sa il incerc pentru inca o data, maine dimineata vad rezultatul.., daca imi iese iti inramez reteta :)

  80. buna amalia, as vrea sa te intreb ceva in leg cu glazura…. gelatina hidratata o pui direct in glazura, nu mai e nevoie sa o topesti putin la micro? din.poze se vede ca e grosuta… sau ai lasat o prea mult la racit? dupa ce pui tortul in frig cateva ore, glazura se intareste bn? adica nu mi raman amprentele daca ating? ms mult si scz de intrebarile cam duse, dar nu am glazurat un tort in viata mea

    1. Eu am folosit gelatina granule pe care am hidratat-o in putina apa, 2 linguri cred, am lasat-o prea mult la racit se intareste imediat crema ( dar o poti incalzi putin din nou ) … cand este rece nu e nici tare nici moale se aseamana cu pasta de zahar. Nicio problema ca intrebi :).

  81. Salut Amalia,vreau sa fac tortul asta azi,dar am o mica problema eu sunt in franta si nu gasesc amidon aici .Ai putea sa imi zici cu ce sa-l inlocuiesc?multumesc anticipat

  82. Buna Amalia!
    Maine as vrea sa fac acest tort pentru mama mea care este internata in spital si sambata e ziua ei si de nastere si de nume. Am o nelamurire legat de asamblare. Cand punem al treilea mousse? Ai scris ca vine blat, mousse 1, mousse 2, iar al treilea?
    Multumesc mult! Pentru toate retetele!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.