Toast cu avocado – idei și combinații rapide

Despre avocado numai de bine cand e vorba de beneficii, stim cu totii cat e de sanatos, ei dar ce ne facem cu gustul? Cum care gust, adica da aveti dreptate nu prea are gust decat daca il combinam cu alte chestii…partea buna este ca avocado e versatil si poate fi folosit atat la preparate dulci cat si sarate, preia gustul ingredientelor si alaturi de unele face casa buna. Poti face cu el o salata dar poti face si un mousse delicios. Doar imaginatie sa fie!

Avand in vedere toate aceste chestiuni m-am gandit ca ar fi bine sa strang intr-un articol cat mai multe idei si combinatii rapide si sanatoase de toast-uri cu avocado.

Toast-urile sunt consumate in principiu la micul dejun si pentru ca micul dejun constituie o problema de cele mai multe ori, va prezint cateva idei de toast-uri cu avocado care sunt convinsa ca o sa va placa. Nu de alta dar sunt deja probate cu succes pe sot si cei doi pici :).

 

Toast cu avocado si capsuni

Pentru o portie aveti nevoie de:

  • 2 felii de paine prajita
  • 100g crema de branza sau branza dulce, puteti folosi si ricotta
  • 1/2 avocado
  • 4-5 capsuni
  • 1 lingurita de miere
  • optional cateva seminte de chia

Prajiti feliile de paine, apoi le ungeti cu crema de branza, asezati alternativ felii de avocado si capsuni si picurati putina miere.

Serviti!

 

Toast cu avocado și ou

Ingrediente pentru o portițe :

  • 1 avocado
  • 1 ou fiert
  • 3 felii de rosie
  • Putin ulei de masline
  • Sare
  • 2 felii pâine prajita

Avocado securata și se zdrobește cu furculița și se adaugă sare și roșia cubulețe.

Se întinde un strat generos pe pâine și se pun peste, felii de ou.

Deasupra se picura puțin ulei de măsline și se rasneste piper proaspăt. Dacă vă place mai picant puteți pune fulgi de chilli.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.