Când v-am spus ca sunt pornita rau cu terciurile poate nu m-ati crezut. Bine putem sa le zicem si porridge este denumirea universal cunoscuta pe retetele de socializare dar mai pe romaneste folosim cuvantul terci, in primul rand pentru ca nu toti cei care gatesc sunt obisnuiti cu denumirea de porridge si apoi pentru ca terciul nu s-a inventat acum ci e din mosi stramosi cum s-ar spune, multi cunoastem clasica fiertura de ovaz. Azi avem o reteta delicioasa de prezentat si anume terci de ovăz cu ciocolata, bunatate ce mai.
Se face la fel de usor ca si terciul clasic doar ca aroma este imbunatatita cu putina portocala, cacao si un pic de scortisoara. Mie mi-a placut mult, poate pentru ca sunt o iubitoare de ciocolata dar incerc sa ma rezum la a consuma cantitati mai mici altfel stiti voi cum e cu kilogramele :)
Terciul de ovaz cu ciocolata este un preparat usor care se poate consuma ca mic dejun, dar pentru ca este atat de bun puteti sa-l savurati ca si desert. Sunt sigura ca o sa va placa la fel de mult ca si noua. Si cand spun noua, ma refer la copii si la mine, sotul este anti fulgi de orice fel.
Va recomand sa folositi fulgi fini de ovaz, se gasesc in aproape toate magazinele, si sa cititi cu atentie eticheta, eu am cumparat din greseala din cei de grau care se fierb mai greu si au alt gust si textura.
Revenind la reteta, puteti adauga in loc de miere curmale tocate marunt sunt foarte bune si sanatoase. Si sa nu va prind ca adaugati nutella in loc de cacao, acum mancam sanatos, da?:)
Terci de ovăz cu ciocolată
Ingrediente 2 portii:
- 125 g fulgi de ovaz
- 300ml lapte ( natural sau vegetal )
- 300ml apa
- 2 lingurite cu varf cacao de buna calitate
- coaja rasa de la o jumatate de portocala
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3-4 curmale tocate marunt sau 2 lingurite miere
- optional scortisoara
Intr-o oala de 1 l punem fulgii de ovaz, laptele si apa la fiert si cand incep sa fiarba adaugam restul ingredientelor si micsoram focul. Amestecam mereu, atentie se poate prinde foarte usor de cratita timp de 4-5 minute pana ce compozitia se ingroasa. Gustam si daca va place scortisoara adaugati foarte putina.
Turnam terciul in doua boluri si lasam sa se raceasca apoi servim cu fructe proaspete.
Pofta buna!
In alte variante
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]