O supa usoara buna de gatit in orice sezon.
Ingrediente:
- 700g praz
- 2 morcovi potriviti
- 1 telina mica
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 400ml bulion
- patrunjel sau marar verde
- sare, ulei
Prazul se taie rondele subtiri si se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga morcovul ras, telina, patrunjelul si pastarnacul taiate cubulete. Lasam sa se inabuse la foc mic timp de 5 min.
Adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana ce legumele sunt bine patrunse.
La final se adauga bulionul sau rosii decojite in functie de sezon si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Potrivim de sare si servim cu verdeata tocata marunt.
Reteta este preluata dintr-o carticica de la revista Femeia de azi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Imi place la nebunue supa de praz, iar a ta arata delicios!
Multumesc mult :).