Supa de praz

 

O supa usoara buna de gatit in orice sezon.

Ingrediente:

  • 700g praz
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 400ml bulion
  • patrunjel sau marar verde
  • sare, ulei

Prazul se taie rondele subtiri si se caleste in putin ulei pana se inmoaie. Se adauga morcovul ras, telina, patrunjelul si pastarnacul taiate cubulete. Lasam sa se inabuse la foc mic timp de 5 min.

Adaugam 3 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic pana ce legumele sunt bine patrunse.

La final se adauga bulionul sau rosii decojite in functie de sezon si se mai lasa sa dea cateva clocote.

Potrivim de sare si servim cu verdeata tocata marunt.

Reteta este preluata dintr-o carticica de la revista Femeia de azi.

2 comentarii la „Supa de praz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.