Ciorba de fasole boabe fara carne

O ciorba gustoasa chiar daca ciolanul afumat lipseste cu desavarsire :).

Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole boabe ( nu neaparat alba)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ceapa potrivita
  • 250 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 150g paste fainoase garlane adica fusilli adica surub :) (optional)
  • 250ml bors sau zeama de varza
  • leustean, tarhon, patrunjel verde
  • sare

1.Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. Daca va grabiti renuntati la pasul asta :).

2. Se pune fasolea la fiert in apa rece dupa ce am strecurat-o de apa.

3. Zarzavatul se curata si se taie cubulete. Se pune la fiert in 5 l de apa.

4. Probam fasolea si daca bobul se crapa atunci cand il scoatem pe o lingura, aruncam apa in care a fiert si punem boabele peste zarzavatul care fierbe.

5. Lasam sa fiarba pana cand fasolea s-a fiert bine.

6. Adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe ambalaj.

7. Acrim ciorba cu bors sau zeama de varza pe care le lasam sa dea intr-un clocot separat. Optional putem adauga si 200ml bulion.

8. Dregem ciorba cu galbenusurile de ou amestecate cu lapte peste care adaugam zeama fierbinte si apoi rasturnam totul in oala. Daca doriti puteti sa inlocuiti laptele cu smantana sau iaurt.

9. Adaugam verdeata tocata ( leustean, tarhon, patrunjel ). Potrivim de sare.

Se serveste obligatoriu cu ceapa rosie :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.