Chiar am emotii… de aia nu mi-au iesit nici pozele asa frumoase :). In sfarsit am camera foto ! Si asta datorita unei persoane deosebite care mi-a vizitat blogul … daca nu era ea mai dura o luna pana reuseam sa cumpar o camera foto. Ana Maria iti multumesc din suflet :).
Si acum revin la reteta . De atata timp cat nu am postat am adunat o gramada.Dintre toate pentru inceput am zis sa incerc o supa. Recunosc ca nu am mancat decat 2 ori supa crema, deh de unde in Ardeal supa crema :))… mi-a placut , sotul meu stramba din nas la auzul ei dar va spun ca asta a considerat-o delicioasa, chiar nu m-am asteptat sa fie asa de buna. Reteta am preluat-o de aici cu mici modificari.
Ingrendiente pentru 2 portii:
1 conopida mica ( 300 g)
1 ceapa mica
2 linguri de smantana grasa
25 g unt
putin kaizer ( cam 100 g)
200 ml lapte
4 nuci
sare, piper
1 lingura rasa de faina (optional)
putin parmezan ( puteti folosi cascaval, cas)
Fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu putina sare. O scoatem, pastram un pahar de lichid , restul il aruncam. Prajim kaizerul taiat bucatele mici intr-o tigaie ( fara ulei , doar in grasimea ce-o lasa el) apoi il scoatem si-l lasam deoparte. Facem conopida piure ( eu am folosit blenderul). Separat prajim ceapa tocata cat mai marunt in putin ulei. Adaugam conopida piure, lichidul pastrat, laptele in care am dizolvat faina , smantana, untul, sare si piper.
Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute amestecand mereu. Punem supa in farfurie, deasupra bucatele de kaizer prajite, nuca macinata si putin parmezan ( eu am pus cas ras). Servim cu paine prajita.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Bine ai revenit, chiar mi-a fost dor de postarile tale, tot timpul te vizitez ! :) Sa stapanesti sanatoasa noua camera si sa ne incanti in continuare :).
Amalia draga si mie mi-a fost dor de retetele tale atat de savuroase! Eu fac de multe ori supe creme, insa aceasta varianta nu o stiam. Iti multumesc si te sarut! Sa te folosesti cu bucurie de camera foto!
Multumesc Silvia sa speram ca nu o scap prin ceva cratita :).
Amalia multumesc mult, urmatoarea va fi cu ciuperci .
Amalia ma bucur ca ai reusit sa-ti iei alt aparat foto :)
Supa pare delicioasa, dar cred ca nu am cum sa-l conving pe Alin sa mananca asa ceva :))
Te-am pupat!
Hallo Amalia,
o DeLuxe Combination. Foarte finä Creatie.Compliment
Salutäri Jacob
Interesanta combinatia…o trec pe lista "de incercat". multumesc pentru reteta!
Iza asa am zis si eu dar sa stii ca am reusit sa-l fac pe al meu sot sa-si schimbe parerea :))
Jacob multumesc :).
VertAnge merita sa o incerci dara asa cu tot tacamul , nuci, branza crutoane.