Ciorba de conopida cu maruntaie de pui

Iata reteta de ciorba pe gustul meu , deoarece imi plac maruntaiele de pui .

Ingrediente:
1/2 kg pipote si inimi de pui
1/4 kg tacamuri de pui ( optional )
2 morcovi
1/2 telina
1 patrunjel ( radacina)
2 galbenusuri
200 ml smantana
1 conopida mica
putin otet sau suc de lamaie

sare

Se taie bucatele maruntaiele si se prajesc in putin ulei. Adaugam apa si putina vegeta ( ideal ar fi sa adaugati cateva tacamuri de pui) si lasam sa fiarba. Cand a dat in clocot adaugam zarzavatul curatat si taiat cubulete. Lasam sa fiarba cam 40 de minute, apoi gustam carnea. Daca este fiarta adaugam conopida desfacuta buchetele. Fierbem cateva minute si potrivim de sare. Oprim focul. (Daca ati pus tacamuri de pui la fiert le scoateti si le aruncati). Separat frecam galbenusurile intr-un castron si adaugam smantana putin cate putin. Luam cu polonicul supa fierbinte si o adaugam treptat la amestecul de galbenusuri amestecand mereu ( punem cam 2-3 polonice). Rasturnam amestecul in supa , amestecam cu grija si apoi acrim cu cu otet sau suc de lamaie. Servim calda cu ardei iute :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


27 de comentarii la „Ciorba de conopida cu maruntaie de pui”

  1. tare frumoasa ciorbita ta chiar daca maruntaiele de pui nu fac neaparat parte din meniul meu. cred ca e tare buna dupa cum arata :)

  2. si eu sunt fan al maruntaielor, caut tot timpul prin ciorbita inima si pipota, asta cand fac dintr-un pui intreg si e doar o inima in ciorba, asa ca ma incanta ideea de ciorbita cu mai multe inimi, asa nu ma mai "bat" cu sotul meu de la ea.

  3. Oana stiu la ce te referi :), e valabil si la tocanita de pipote si inimi :)), sper sa o incerci si sa fie pe gustul tau .

  4. Hallo Amalia,
    ioi ce Supä fanä ai fäcut aicia.
    Kompomentele se potrivesc de numai.
    Compliment pentru Creatie.Deliciu curat..

    Multe Salutäri Jacob

  5. Hallo Vicky dragä,

    eu ti-am mai zis/scris incä o datä, si eu fac Tzatziki de peste 20 de Ani exact ca si Tine.
    Am probat multe alte Variante da nici una nu este mai biunä ca asta.
    Mega delicios. Compliment…

    Cu drag Jacob

  6. Doamna ( Domnisoara Amalia ),
    Sunt un bucatar fara antecedente penale in familie, imi place sa gatesc si ca orice neavenit, ma uit la reteta si incerc sa fac ceva…problema e ca eu doresc sa respect ad literam ce scrie la reteta si nu se poate….nu e prima data cand sunt omisiuni…..va rog frumos, pentru gutui ca barbatii, specificati de la cap la coada ce trebuie sa se puna…..cat, cum…. la multe retete de-ale dumneavoastra lipseste cantitatea de apa….1 l, doi….cinci…..astia de pe Marte, nu de pe Venus, trebuie sa stie precis, cat, ce, cum combinam….Azi am facut ciorba cum ati specificat dumneavoastra, dar apa am pus-o dupa cum m-a dus capul….daca ma bate sotia, banuiesc ca aveti o parte din vina….
    Numai bine,
    laur

    1. :)) uite ca la asta nu m-am gandit ( la chestia cu apa )… o sa incerc sa fiu ( si ) mai explicita, sper sa nu aveti probleme cu sotia poate incercati un desert, ceva :)… a iesit buna ciorba ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.