Reteta asta ( daca poate fi numita reteta :)) o faceam des in studentie. Pentru ca spaghetele erau cele mai ieftine iar restul ingredientelor le primeam de acasa. Acum sa nu credeti ca e la fel. Adica poate spaghetele sunt cela mai ieftine paste dar restul ingredientelor le cumpar ca doar sunt maritata, cu servici si-mi permit :)). Sincer, sotul avea pofta de paste si dupa ce-am inspectat frigiderul am gasit solutia salvatoare :).
Ingrediente:
- 300-400g spaghete
- 3-4 buc carnati subtiri afumati ( puteti inlocui cu sunca, kaizer si in cel mai rau caz salam )
- 2 cepe verzi
- 1 ardei
- 2-3 catei de usturoi
- 250ml bulion
- sare, piper, foi de dafin, ulei
Punem apa la fiert pentru paste. Taiem carnatii felii subtiri si ii prajim 5-6 minute. Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat marunt. Amestecam, lasam 2-3 minute si adaugam bulionul.
Condimentam cu sare, piper, foi de dafin. Puteti pune in loc de sare vegeta.
Lasam sa fiarba la foc mic vreo 5-10 minute pana mai scade sosul.
Intre timp pastele au fiert, le scurgem de apa, le punem intr-un bol si adaugam sosul peste ele. Radem cas deasupra si servim.
Amestecam si punem in farfurii.
Am uitat sa scriu, daca va place picant puneti putin ardei iute in sos.
PS. Puteti pune si morcov ras in sos.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
himmm daaa faceam si noi asa ceva , doar ca puneam crenvursti si puneam si morcov ras. dulci amintiri….
Da, da ai dreptate si crenvursti …. chiar asa dulci amintiri :)
si in ziua de azi fac studentii spaghete asa :))
Inseamna ca am denumit bine reteta :)).
daaaa erau tare bune ,ce mult a trecut de atunci …imi aduc aminte
Titlul fooarte sugestiv.. as putea zice ca mi-am mancat studentia cu genul asta de paste ;))
Ma bucur ca ti-am descoperit blogul… Cu mare drag te invit sa raspunzi Provocarii Dulce Romanie pe care luna aceasta o gazduiesc pe blogul meu.. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele (luate separat sau impreuna) ;) Daca te tenteaza vreun ingredient, mi-ar face o deosebita placere participarea ta.. Multumesc frumos. O zi frumoasa !
Multumesc pentru invitatie :).