Spaghete studentesti

Reteta asta ( daca poate fi numita reteta :)) o faceam des in studentie. Pentru ca spaghetele erau cele mai ieftine iar restul ingredientelor le primeam de acasa. Acum sa nu credeti ca e la fel. Adica poate spaghetele sunt cela mai ieftine paste dar restul ingredientelor le cumpar ca doar sunt maritata, cu servici si-mi permit :)). Sincer, sotul avea pofta de paste si dupa ce-am inspectat frigiderul am gasit solutia salvatoare :).

Ingrediente:

  • 300-400g spaghete
  • 3-4 buc carnati subtiri afumati ( puteti inlocui cu sunca, kaizer si in cel mai rau caz salam )
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei
  • 2-3 catei de usturoi
  • 250ml bulion
  • sare, piper, foi de dafin, ulei

Punem apa la fiert pentru paste. Taiem carnatii felii subtiri si ii prajim 5-6 minute. Adaugam ceapa tocata, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat marunt. Amestecam, lasam 2-3 minute si adaugam bulionul.

Condimentam cu sare, piper, foi de dafin. Puteti pune in loc de sare vegeta.

Lasam sa fiarba la foc mic vreo 5-10 minute pana mai scade sosul.

Intre timp pastele au fiert, le scurgem de apa, le punem intr-un bol si adaugam sosul peste ele. Radem cas deasupra si servim.

Amestecam si punem in farfurii.

Am uitat sa scriu, daca va place picant puneti putin ardei iute in sos.

PS. Puteti pune si morcov ras in sos.

7 comentarii la „Spaghete studentesti”

  1. Titlul fooarte sugestiv.. as putea zice ca mi-am mancat studentia cu genul asta de paste ;))

    Ma bucur ca ti-am descoperit blogul… Cu mare drag te invit sa raspunzi Provocarii Dulce Romanie pe care luna aceasta o gazduiesc pe blogul meu.. http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/06/provocarea-lunii-iunie-dulce-romanie.html. Ingredientele propuse sunt menta si ciresele (luate separat sau impreuna) ;) Daca te tenteaza vreun ingredient, mi-ar face o deosebita placere participarea ta.. Multumesc frumos. O zi frumoasa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.