Paste scoici umplute cu spanac si urda

Paste, paste si iar paste … reteta asta este una din favoritele mele deoarece contine 3 ingrediente preferate; paste, spanac si urda. Am primit o punga de paste scoici ( conchiglioni ) pe care am pastrat-o nestiind cum sa le fac … vecina mi-a dat ideea sale fac cu spanac si urda ( ea lucreaza in Italia si a adus de acolo o gramada de retete ).

Ingrediente:

  • 250g paste de tip scoica
  • aprox. 300g spanac
  • 250g urda
  • 1 ceapa mica
  • 250ml lapte
  • 25g unt
  • 1 lingura faina
  • putina nucsoara
  • 150g branza rasa

Spalam si curatam spanacul, apoi il fierbem in apa cu putina sare. Intre timp facem sosul bechamel. Topim untul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam rapid, apoi adaugam treptat laptele amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire. Adaugam putina sare si nucsoara. Fierbem pastele in apa cu putina sare si un strop de ulei.

Ceapa o tocam marunt si o prajim in 2 linguri de ulei. Adaugam spanacul tocat si amestecam bine. Condimentam cu putina sare. Lasam sa se raceasca si cand amestecul este caldut adaugam urda data prin razatoare.

Strecuram pastele si le lasam sa se raceasca atat cat putem sa le tinem in mana. Luam o scoica, o umplem cu spanac si urda si apoi o asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Procedam la fel pana terminam pastele.

Turnam deasupra sosul bechamel si bama la cuptor 15 – 20 minute.

Scoatem tava presaram deasupra branza si mai lasam inca 5 minute.

Servim. Nu va puteti inchipui cat sunt de bune :)).

PS. Daca nu aveti acest tip de paste, sincer nu am prea vazut prin magazine, puteti folosi orice tip de paste. Le fierbeti, le amestecati cu spanac si urda, le asezati in tava si apoi turnati sosul bechamel.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Paste scoici umplute cu spanac si urda”

    1. Bianca le-am primit de la vecina mea cand a venit din Italia… eu am vazut mai demult in Kaufland … s-ar putea sa fie in Metro…eventual poti incerca cu canelonni, sigur se gasesc in hypermarketuri.

  1. delicioase!mie imi place spanacul insa sotul meu nu e mare fan.dar cred ca l-as putea face sa guste pentru ca pastele ii plac.imi notez oricum reteta.poate vine si timpul ei.
    pupici

    1. Sarah, al meu e fan spanac insa nu-i prea place urda :)). Insa cu reteta asta l-am convins cat de cat, zic eu :))

  2. Esti fenomenala Amalia…mor de ciuda ca nu ai pus reteta asta mai devreme :) dar e ok.Tocmai ma pregatesc pentru o petrecere de majorat si tare mi-ar fi placut sa fac si asta la gustari calde :)…hehehe le am in meniu pentru urmatoarea petrecere. De fapt eu am intrat sa-ti spun cat de usor se fac sarmalele daca congelezi varza ( acra , dulce , foi groase ) eu am mereu in lada frigorifica varza (capatina) . Ai impresia ca infasori sarmalele intr-o batista de matase.Daca nu ai incercat pana acum , eu garantez ca trebuie incercat.

    1. Cristina cred ca o sa va distrati de minune si daca nu mancati paste :))… nu-i nimic si eu am o gramada de retete pe care inca nu le-am incercat. Cat despre varza multumesc pentru idee sa stii ca o sa incerc. Distractie faina!

  3. Pingback: papa bun-branza « Mariloco's Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.