Sos tzatziki

L-am facut de multe ori, se numara printre preferatele mele. Secretul este cred iaurtul, care trebuie sa fie unul gras, eu folosesc iaurt de capra.

Ingrediente:

  • 250g iaurt gras
  • 2 castraveti mai mici
  • 1 catel usturoi ( optional )
  • 1 lingura ulei de masline

Castravetii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Ii punem pe un servet de hartie pentru a absorbi apa lasata. Punem iaurtul intr-un bol adaugam castravetii si usturoiul zdrobit . Adaugam si uleiul de masline. Amestecam si servim.

 

11 comentarii la „Sos tzatziki”

  1. Am invatat de un grec sa pun putina zeama de lamaie, marar si ceva menta (uscata). Piper.
    Castravetele il rad pe robot si cand il pun in iaurt il storc cu mana direct, nu-l mai pun pe hartie.
    La usturoi nu renunt niciodata.
    Iaurtul grecesc in Olanda e f cremos. Cand nu aveam amestecam iaurtul cu putina smantana.

  2. si noua ne place foarte mult.folosesc to iaurt de capra sau foarte gras de bivolita,dar home made.nici eu nu pun marar pentru ca sotului nu-i place.imi place foarte mult consistenta sosului tau.

  3. Multumesc Amalia. Prea curand nu o sa-l fac deoarece a inceput postul. Dar astept ce va musafiri si cand o sa-l pregatesc o sa-ti spun daca le-a placut.

  4. Buna Amalia… Foarte gustos acest sos..si cum spuneai si tu merge aproape la orice ;)) eu il cumparam gata facut in germania… dar mie imi place mai mult cu castraveti murati :X ii da un gust exceptional ;;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.