Mujdeiul: un sos cunoscut si atat de apreciat de romani, va prezint una dintre variantele care imi place cel mai mult.
O alta reteta de mujdei. Se poate servi cu peste, legume saaaaau cu aripioare picante. :))
Ingrediente pentru mujdei:
- 4-5 catei de usturoi
- 100ml smantana (25% grasime)
- 150ml ulei
- sare
Cum facem mujdeiul?
Zdrobim bine usturoiul cu putina sare. Adaugam treptat uleiul, putin cate putin ca si la maioneza si amestecam in acelasi sens. Adaugam smantana si amestecam.
Daca doriti sa faceti mai mult mujdei, suplimentati cu ulei si smantana. Daca vi se taie, adaugati smantana.
Atata tot si nimic mai mult. :)
Mai puteti incerca si alte retete de sosuri, va las doar cateva idei:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
mmmmmmmm.. cred ca merge de minune cu stiuca prajita!
………………si cateva picaturi de zama proaspat stoarsa de lamaie nimic mai bun ca asa mujdei la mici si gratar
Multumesc de idee :).
Pot sa folosesc iaurt? Samantana nu gasesc aici unde locuiesc :(
Da, dar iaurt mai gras .
eu folosesc acest mujdei la orice tip de friptura,si cartofi prajiti,,este o minunatie,uneori,adaug patrunjel
Yummmmmyyyyyyyy Amalia :) e super delicios .Si eu il fac cu smantana , cand nu am smantana pun o lingura de iaurt si una de maioneza ( cand pun maioneza nu-l mai frec cu ulei )…darrrrrrr…sa incercati si cu rosie , rosia o tai bucati si o strivesc cu aparatul de presat usturoi (mmmm…e tare delicios) si adaug o lingurita de maioneza . Pofta buna!!
Cristina multumim de idee … la chestia cu rosia nu m-as fi gandit.
Am sa încerc… sa vedem!