Sos de visine

Tin minte ca bunica il facea destul de des si-l serveam alaturi de cartofi si carne de pui . Eu m-am gandit ca sa-l mananc cu paste si cu putina ciocolata rasa deasupra ca de, nicio zi fara un pic de cioco :). Reteta e extrem de simpla .

Ingrediente:

  • 1 compot de visine ( 450 ml )
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri de ulei ( daca nu tineti post puneti o lingura de unt )

Strecuram visinele si le scoatem samburii. Cuprinsa de o lene inimaginabila si ca sa fac reteta si mai simpla eu le-am lasat intregi :(.
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam rapid ( lasam doar cat sa se desfaca ) apoi turnam putin cate putin din sucul de la compot. Amestecam continuu si apoi adaugam visinele. Gata !
Se poate servi ca garnitura alaturi de cartofi piure la friptura .
Sau ca in cazul meu cu paste .

17 comentarii la „Sos de visine”

  1. arata bine …este sosul meu preferat ..eu combin cu carnea de vita mi se pare excelent … am sa incerc si cu paste…o zi buna!

  2. In Timisoara (de unde am plecat eu) se mananca destul de des compot de fructe langa cartofi piure si carne. Cel putin in familia mea asa era :)

  3. Asa il fac si eu, am reteta de la mama soacra, si imi place sa il fac pentru curcan, si binenteles cu piure de cartofi :) Cu paste nu m-am gandit sa il servesc, si mai ales cu ciocolata, dar merita incercat!

  4. Of, Amalia, ciudata reteta! Cum adica cu pui si cartofi? E de fapt desertul? Sau chiar e un sos pt carne cum e cel de rosii? Pare taaaare bun, dar eu l-as minca asa! Pup si astept cit de curind cu o noua reteta!

  5. Foarte interesant! Am si eu un compot de visine in frigider si sincer ma gandeam sa-l arunc.Multumesc pt reteta,diseara voi incerca sosul.Amalia iti multumesc inca o data pt retete,,toate sunt minunate!!!

  6. Si bunica mea facea sos de visine numai ca al ei iesea mai gros,ca si consistenta.
    Mi-e pofta de el si reteta ta m-a facut sa-mi amintesc ,pt. un moment, de copilarie.

  7. Eu fac sos din compotul de visine(dar numai cu sucul)pentru chiftelute cu pireu.Ca sosul din bulion,numai ca in loc de bulion pun compot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.