Tin minte ca bunica il facea destul de des si-l serveam alaturi de cartofi si carne de pui . Eu m-am gandit ca sa-l mananc cu paste si cu putina ciocolata rasa deasupra ca de, nicio zi fara un pic de cioco :). Reteta e extrem de simpla .
Ingrediente:
- 1 compot de visine ( 450 ml )
- 1 lingura faina
- 2 linguri de ulei ( daca nu tineti post puneti o lingura de unt )
Strecuram visinele si le scoatem samburii. Cuprinsa de o lene inimaginabila si ca sa fac reteta si mai simpla eu le-am lasat intregi :(.
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam rapid ( lasam doar cat sa se desfaca ) apoi turnam putin cate putin din sucul de la compot. Amestecam continuu si apoi adaugam visinele. Gata !
Se poate servi ca garnitura alaturi de cartofi piure la friptura .
Sau ca in cazul meu cu paste .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata bine …este sosul meu preferat ..eu combin cu carnea de vita mi se pare excelent … am sa incerc si cu paste…o zi buna!
In Timisoara (de unde am plecat eu) se mananca destul de des compot de fructe langa cartofi piure si carne. Cel putin in familia mea asa era :)
Asa il fac si eu, am reteta de la mama soacra, si imi place sa il fac pentru curcan, si binenteles cu piure de cartofi :) Cu paste nu m-am gandit sa il servesc, si mai ales cu ciocolata, dar merita incercat!
Of, Amalia, ciudata reteta! Cum adica cu pui si cartofi? E de fapt desertul? Sau chiar e un sos pt carne cum e cel de rosii? Pare taaaare bun, dar eu l-as minca asa! Pup si astept cit de curind cu o noua reteta!
Anonim este un sos pentru carne … dar eu l-am servit ca desert :)) poate nu m-am exprimat destul de bine.
Adela cu vita cred ca merge de minune .
Roxana si la noi sa stii :).
Mihaela eu am incercat sa-l transform in desert de post doar ca am avut mici scapari ( am pus ciocolata ) :).
Interesant:D!
Foarte interesant! Am si eu un compot de visine in frigider si sincer ma gandeam sa-l arunc.Multumesc pt reteta,diseara voi incerca sosul.Amalia iti multumesc inca o data pt retete,,toate sunt minunate!!!
Si bunica mea facea sos de visine numai ca al ei iesea mai gros,ca si consistenta.
Mi-e pofta de el si reteta ta m-a facut sa-mi amintesc ,pt. un moment, de copilarie.
Valen sa-mi scrii daca ti-a placut :).
Cred ca daca pui faina mai multa iasa mai grosut … eu sincer as prefera sa o elimin :).
Sosul e o minune! Mi-a placut foarte mult,l-am mancat cu carne de pui.Te pup
Imbietoare reteta. Cred ca pentru a iesi un pic mai gros sosul se pot mixa si adauga cateva visine.
Pai da :).
Eu fac sos din compotul de visine(dar numai cu sucul)pentru chiftelute cu pireu.Ca sosul din bulion,numai ca in loc de bulion pun compot.