O reteta rapida care merge si ca garnitura si ca atare servita alaturi de un sos de iaurt.
Ingrediente ( 2 portii ):
- 700g cartofi noi
- rozmarin
- sare
- 50ml ulei
Cartofii ii spalam bine si ii frecam cu un burete de metal sa-i curatam mai usor de coaja. Ii taiem in sferturi iar daca sunt mai mici ii lasam intregi. Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei uleiul si cateva ace de rozmarin. Eu dupa cum v-am mai scris il cumpar verde si il tin la congelator. Este mult mai aromat decat cel uscat.
Punem cartofii in tigaia incinsa, ii acoperim cu un capac si ii lasam sa se prajeasca la foc potrivit, intorcandu-i din cand in cand cu o paleta de lemn.
Dupa 10 minute luam capacul si ii lasam sa se rumeneasca frumos.
Condimentam cu putina sare si servim .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Simplu si delicios.. As pune langa un sos alb de branza, dar parca nu as da deoparte nici un salsa verde.. si mi s-a facut o foameee…)
:)) ca bine zici cu salsa :)…
delicioasa yami yami !
buna,
arata foarte bine,cat ulei ai pus in tigaie inainte sa ii pui?
cartofii sunt cruzi cand sunt pusi in tigaie nu sunt fierti inainte nu? eu am incercat asa dar s-au uscat si nu s-au facut asa:( spune-mi care este secretul.
te pup
Cruzi i-am pus :)
clar,,trebuie fierti un pic, asa se fac si la restaurant