Salata "Pesti in iaz"

Salata Pesti in iaz

Chiar daca iazul e inghetat tot sunt pesti in el :)) Este o gluma dar salata asta chiar asa se numeste. O reteta de salata aperitiv de origine rusa, aspectuoasa si foarte usor de realizat.

Elementul principal in aceasta salata este pestele afumat si anume sprotul, el ii da un gust si un aspect deosebit. Este o salata in straturi asta insemnand ca fiecare ingredient se aseaza in straturi si dupa fiecare se pune putina maioneza.

Puteti sa o realizati de sarbatorile de iarna cu siguranta o sa aiba succes la invitati, mai ales la iubitorii de peste.

Ingrediente:

  • 100g sprot afumat sau o conserva de sprot in ulei
  • 2 cartofi potriviti
  • 2 cepe mici
  • 2 oua fierte
  • 50g branza
  • aprox 150g maioneza
  • sare, marar si ceapa verde pentru ornat

Fierbem cartofii si ouale apoi le curatam.
Pestele il curatam de oase, taiem capetele si cozile (lasam cativa pesti intregi pentru ornat) si ii maruntim.
Cartofii, ouale si branza le dam pe razatoare.
Ceapa o tocam marunt.

Ingrediente salata de peste
Asezam salata in bol astfel:

Primul strat cartofi, apoi punem putina maioneza
Al 2-lea strat ceapa,
al 3-lea strat peste, apoi maioneza
al 4-lea strat branza, apoi maioneza
al 5-lea strat oua
deasupra punem maioneza

Primul strat salata - cartofiAl doilea strat salata pesti - ceapaAl treilea strat salata - peste maruntitStrat branza salata de pesti in lacStrat oua salata de pesti

Ornam cu pesti intregi (ii infigem usor), cozi de ceapa verde si marar.

Final salata de pesti in lac

Reteta  „Salata pesti in iaz” am preluat-o de pe gotovim-doma.ru cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Salata "Pesti in iaz"”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.