Am facut aceasta salata pentru a testa o reteta de maioneza pe care o am de la o colega vegetariana. Din cate am inteles este destul de cunoscuta, poate o stiti si voi, daca nu, va asigur ca este foarte buna. Am mai incercat si alte variante, cu pufuleti, cu sos de lapte si faina dar asta mi s-a parut cea mai reusita.
Ingrediente:
- 1 cartof fiert cu coaja si curatat
- 1 lingurita mustar
- ulei
- putin suc de lamaie
- 1 catel de usturoi zdrobit fin
- 250g conopida fiarta si taiata bucatele
Cartoful il zdrobim cu o furculita, nu trebuie sa fie zdrobit foarte fin. Punem mustarul si adaugam putin cate putin ulei amestecand mereu. Eu am pus cred ca 150 ml, sincer nu am masurat.
Adaugam si cativa stropi de suc de lamaie, usturoiul, amestecam si gata sosul :). Punem sosul peste conopida si amestecam. Mi-a placut foarte mult, cred ca merge si cu o salata de cartofi sau cu legume.
PS. Nu trebuie sa va straduiti ca mine la servit, am vrut doar sa incerc o forma pe care am cumparat-o :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia, conopida se foloseste cruda?
Nu, se fierbe inainte, oare nu am scris ? trebuie sa ma uit.
scuze, am vazut ca trebuie fiarta…