Un fel principal pentru weekend sau ocazii mai deosebite. Interesanta combinatia de carne tocata cu piure. Nu ar fi ceva nou, dar piure-ul este in rulada si o face mai putin consistenta.
Ingrediente:
- 700g carne tocata mixta
- 2 ardei kapia
- 3 oua
- 500g cartofi
- 1 lingura unt
- 2 linguri pesmet sau 2 felii de paine inmuiata in apa si stoarsa bine
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- sare, piper, 1/2 lingurita boia
- ulei
1.Carnea se amesteca cu 2 oua, patrunjel verde, pesmet, sare, piper, boia si se lasa sa stea putin la rece.
2. Cartofii se curata si se taie cuburi apoi se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se amesteca cu unt si 1 ou.
3. Ardeii se coc, se curata de pielita si se taie cubulete.
4. Pe o folie de plastic intindem cu mainile ude amestecul de carne tocata, apoi punem cu o lingura piure-ul de cartofi si deasupra ardeii taiati cubulete. Marginile le lasati libere sa o puteti rula.
Rulam usor ajutandu-ne de folie si punem rulada intr-o forma de cozonac in care am pus hartie de copt.
Coacem la 180g C timp de o ora.
Servim cu legume sau/si salata.
Reteta este preluata de pe www.coolinarika.com cu multumiri.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Eu stiam doar de rulada din carne umpluta cu ou, dar probabil si aceasta este foarte buna :)
Arata spectaculos, cel putin cand e in tava. Sunt convinsa ca a fost delicioasa!