Cotlet de porc cu morcovi, cartofi si sos alb

O reteta de friptura care se prepara foarte usor.

Ingrediente:

  • 6 felii de cotlet
  • 3 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita mustar
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • ulei

Pentru sos:

  • 1 galbenus
  • 150ml smantana
  • 50g branza mai tare

1. Carnea o spalam, o stergem cu un servet de hartie si o condimentam cu sare.

Amestecam sosul de soia cu mustarul, piperul si o lingura de ulei apoi turnam peste feliile de carne.

Cartofii ii curatam si ii taiem cuburi mai mari apoi ii condimentam cu sare.

Morcovii ii curatam si ii taiem felii mai grosute apoi adaugam zaharul si amestecam.

2. Punem intr-un tava de friptura 3 linguri de ulei, legumele amestecate si peste ele feliile de cotlet.

Coacem timp de 40 min acoperita cu o folie, apoi luam folia mai lasam cateva minute, 5-6 nu mai mult sa nu se usuce carnea. Scoatem carnea si o pastram la cald.

Mai lasam inca 10 minute pana legumele se rumenesc putin si apoi stingem focul.

3. Preparam sosul; amestecam galbenusul cu smantana si le punem intr-o craticioara la foc mic. Amestecam mereu pana incepe sa fiarba. Oprim focul si adaugam branza rasa. 

Servim friptura cu sos si eventual salata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.