Ruladele sunt un preparat usor de facut si intotdeauna indragita datorita desigur gustului dar indeosebi aspectului. Mie imi plac foarte mult si mai ales daca sunt colorate cu atat mai bine. Recunosc ca imi plac cele cu legume sau cu branza dar nu ma dau in laturi si de la o rulada cu carne :)
Rulada din albusuri cu mac si branza este un aperitiv usor de preparat aspectuos si gustos. Puteti sa o preparati si fara un motiv anume atunci cand aveti albusuri de ou si vreti sa le folositi. Noua ne-a placut foarte mult si am mancat-o aproape toata o data, cred ca data viitoare o sa fac portie dubla. Deobicei cand incerc o reteta noua, fac o portie mai mica sa vedem daca ne place si apoi dublez cantitatile.
Ca si umplutura este foarte interesant ca se foloseste zacusca mai precis ajvar. Ajvar-ul este un sos de origine sarbeasca din ardei copti si legume, practic seamana foarte mult cu zacusca noastra doar ca se serveste ca si garnitura sau ca si un sos la diferite mancaruri asa cum servim noi ketchup-ul. Eu inca nu l-am preparat, raman pe varianta romaneasca de zacusca pe care se pare ca nu o mai prepar asa de des cum eram obisnuita.
Acum ma gandesc ca poate nu aveti zacusca doar nu toata lumea face zacusca si as zice sa o inlocuiti cu putin ketchup, altceva nu-mi trece acum prin minte, eventual felii de ardei copt care este mai aromat.
In rest pentru umplutura mai aveti nevoie de sunca, recomand sa folositi putin afumata are alt gust sau daca nu consumati mezeluri sa o omiteti si crema de branza care se gaseste de cumparat fix cu aceasta denumire. Bineintelesc ca puteti schimba ingredientele dar recomandarea mea este sa le folositi pe cele din reteta, daca gasiti alte variante dati de veste sa probez si eu.
Ruladă din albușuri cu mac și brânză
Ingrediente pentru o tava de 20×30 cm:
Pentru foaia de rulada:
- 4 albusuri
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri de faina
- 1 lingura seminte de mac (nemacinate)
Pentru umplutura:
- 3-4 linguri de zacusca
- 3-4 felii de suca putin afumata
- 100g crema de branza
Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Batem albusurile spuma impreuna cu sarea.
Adaugam treptat faina si macul amestecand usor cu o lingura peste cap astfel incat compozitia sa-si pastreze volumul.
Turnati amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 10 minute.
Scoateti tava , apoi foaia de rulada cu tot cu hartie, o intoarceti cu fata in jos si dezlipiti hartia. Puneti hartia de copt dedesubt si rulati, apoi lasati sa se raceasca.
Dupa ce rulada s-a racit o desfacti putin si o umpleti.
Primul strat zacusca, apoi feliile de sunca una laga alta , apoi crema de branza. Lasati putin loc liber pe margini. Rulati rulada strans ajutandu-va de foaia de copt si o bagati la frigider cateva ore. Eu am invelit-o dupa ce-am rulat-o in folie de aluminiu.
Taiati rulada felii si serviti.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Se poate fără zacuscă ?
Sigur ca da, puteti pune crema de branza de exemplu