Reteta mi-am notat-o in graba la emisiunea „Licence to grill”, erau defapt 2 moduri de-a prepara puiul la gratar; varianta marinata si cea „uscata”. Ieri am incercat-o pe cea de-a 2-a si mi-a placut foarte mult cum a iesit, desi am fost putin sceptica la salata ( am facut si niste cartofi de rezerva , in caz ca sotului meu nu-i va placea, insa nici nu s-a atins de ei:)).Salata se poate servi si ca atare ma gandeam sa scriu o reteta separat pentru ca este delicioasa, merita sa o incercati macar o data.
Ingrediente:
- 1 pui de aprox 1kg ( puteti folosi doar pulpe sau aripioare )
- praf de usturoi, sare, boia, mustar uscat, putin zahar, putina coaja de lamaie
- 3-4 cepe mai mici
Pentru salata:
- 3-4 mere
- 1/2 de telina
- 1 iaurt gras („zdravan” cum zic cei de la Napolact :))
- 1 mana de nuci tocate
- stafide ( eu nu am pus)
- putin zahar
- suc de limette
- o lingura de maioneza ( eu nu am pus)
Prima data pregatim puiul; scoatem pieptul ca sa-l putem pune puiul pe gratar , il condimentam si-l lasam la frigider 4 ore. Puteti sa-l taiati in doua si atunci nu mai scoateti pieptul.
Scoatem puiul, il punem pe gratarul de la cuptor si lasam 1/2 de ora la foc potrivit ( 170g C).
Intre timp taiem cepele in jumatate de-a latul , apoi fiecare jumatate o crestam in X, punem putin ulei de masline si invelim in folie.
Merele le stropim cu putin ulei si le invelim in folie. Punem cepele si merele langa pui dupa 1/2 de ora si le lasam inca pe atat.Apoi desfacem folia la ceapa si lasam sa se mai coaca putin ( Rob a pus putina cola sa se caramelizeze ceapa)
Scoatem merele dupa 20 de minute , le curatim si pregatim salata. Telina o dam pe razatoarea mare, merele le taiem cubulete, adaugam nucile si restul ingredientelor.
Scoatem puiul de la cuptor, taiem picioarele, apoi aripile iar spatele il taiem in 2 pe mijloc. Servim cu salata si ceapa coapta.
Este o bunatate, plus ca este sanatos; fara grasimi si fara prea multe calorii :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
arata foarte bine. felicitari!!!
Multumesc mult,iti recomand sa incerci reteta :)
Hmmmm, aratos, gustos si sanatos!!
Multam fain…chiar o sa incerc reteta!!
Ok, sa-mi spui cum ti-a iesit !
mmmm….ce bine arata puiul Amalia!merita incercat cat de curand .
Amalia, as vrea sa incerc si eu salata, dar nu stiu daca am inteles bine! Merele le pui tot in folie intregi stropite pe coaja cu ulei? Le lasi juma de ora, ele se coc putin, se inmoaie putin, nu? Le cureti de coaja si le tai cuburi. Asa e? Multumesc mult!
Ionela ai inteles bine doar ca se pun curatate de coaja :), asta nu am mai scris-o.
Eu am sa incerc numai salata, care pare delicioasa.