Pui la wok


Aveam prin frigider un piept de pui si daca tot mi-am cumparat wok m-am gandit sa-l inaugurez. Reteta este foarte simpla si ce-i important pentru mine se face foarte repede.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 100 g alune ( optional)
  • curry, sare, piper
  • orez

Incepem cu orezul, care il fierbem separat in apa cu sare.

Intre timp taiem pieptul de pui fasii, il pudram cu curry si il prajim la foc mare in wok impreuna cu cateva linguri de ulei.Daca aveti sos de soia prin casa puteti pune cateva linguri.

Cand se rumeneste pieptul putin se adauga ardeiul , ceapa si morcovul taiate si ele fasii.

Se calesc bine apoi se adauga 1/2 de cana supa de pui ( sau putina apa si vegeta ).


Se lasa sa scada si la sfarsit se adauga alunele.

Se mai lasa 2-3 minute si se serveste cu orezul fiert si strecurat.

6 comentarii la „Pui la wok”

  1. Amalia, tiza mea, incerc sa-ti raspund pe scurt:) Wokul este o tigaie originara din China, curbata si mai adanca. Este recomandata pentru prepararea rapida a mancaruruilor.La noi se gasesc in 2 feluri; din fonta cu pereti mai grosi si cu pereti mai subtiri ( din asta am eu).Peretii sunt antiaderenti, mancarea se prajeste la foc mare si trebuie amestecat incontinuu.Daca ai timp da un serch pe google si o sa vezi si imagini.Sper ca ti-am fost de ajutor.

  2. odata cu sosul de soia (care trebuie adaugat cu moderatie deoarece este foarte sarat) se pot pune 2-3 linguri de sos dulce-picant care se gaseste la Lidl sau supermarket sectiunea produse orientale. puiul va capata un gust extraordinar.
    pentru orez se poate folosi si cel cu bob lung (chiar asa scrie pe punga). se toaca si calesc 2-3 cepe medii ca marime in doua linguri de ulei pana devin aurii, se adauga o lingurita rasa de sare sau delikat (nu trebuie multa sare deoarece puiul va fi suficient de sarat daca se adauga sos de soia), adaugi 400 gr orez si un litru de apa si fierbi la foc mic pana scade apa (orezul se poate amesteca usor, dar nu e inca foarte legat si boabele sunt deja mai albe si umflate). se acopera oala cu un capac si eventual cu un servet. se lasa la cald inca 15-20 min- orezul va fi fiert si boabele raman „al dente”.
    ca garnitura merge foarte bine si un orez cu ou:
    1 ceasca cu apa (250 ml)
    ½ lingurita de sare
    2 linguri de sos de soia
    1 ceasca (200-300 gr) de orez negatit
    1 lingurita de ulei
    ½ ceapa, taiata fin
    optional ½ ceasca de mazare (sau amestec de legume)
    1 ou, batut usor
    un varf de cutit cu piper negru macinat
    Intr-o oala, se fierbe apa, sarea si sosul de soia. Se adauga orezul si se amesteca. Daca scade apa si orezul nu este suficient de fiert se mai poate adauga putina apa (atat cat sa aiba lichid sa fiarba si sa nu se lipeasca de fundul cratitei). Iei de pe foc, acoperi si lasi asa pentru cinci minute.
    Incalzesti uleiul intr-o tigaie sau intr-un wok, la foc mediu. Sotezi ceapa si mazarea pentru 2-3 minute. Torni oul si prajesti pentru cinci minute la foc mediu, amestecand ca sa devina
    jumari. Se adauga orezul, amesteci bine si presari piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.