Pui cu oregano si cartofi


O reteta ….mmm ….aromata,  de la Jamie preluata  :)). Cata e pentru tine , asa de simpla dar am ramas uimita ce bunatate :).
Ingrediente ( pentru 2 persoane infometate):
1 kg de cartofi
2 pulpe intregi ( sau 4 dezosate)
5 rosii mai mici
ulei, sare, piper si ce e mai important oregano

Pulpele se dezoseaza si se taie bucatele , apoi se prajesc in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta , la foc mic cu capac. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Puteti folosi si piept de pui insa pulpele sunt mai bune :).
Pana se prajesc pulpele, curatam cartofii si ii fierbem intregi cu putina sare. Cand sunt gata ,punem si rosiile (putin crestate) in apa cu cartofii timp de 1 minut. Le scoatem , le lasam sa se raceasca putin si de curatam de pielita. Lasam rosiile deoparte si scurgem cartofii de apa.
Intr-o tava punem putin ulei, asezam cartofii si cu o furculita ii facem bucati . Presaram oregano, apoi punem carnea de pui impreuna cu uleiul in care s-a prajit si din loc in loc rosiile ( daca nu aveti rosii mici puneti rosii mari taiate jumatati). Presaram oregano ( sa nu-mi scrieti ca ati pus si alt condiment ca ma supar ) 2-3 linguri de ulei ( daca aveti spray cu atat mai bine).

Coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute.
Servim !

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


32 de comentarii la „Pui cu oregano si cartofi”

  1. Mmmmm arata foarte delicios :) Vreau sa iti multumesc pentru tot ceea ce postezi, de cand am descoperit blog-ul tau, gatitul a devenit o placere :) Pupici :*

  2. Mai, dar pretentioasa esti! Rosii mici, oregano si spray cu ulei. Acum ma obligi sa merg la cumparaturi. Cu sprayul e mai problemtic, dar rezolvam problema, prea mi-ai facut pofta.

  3. Ai votul meu :) hmmm, ai 57 :D Multa bafta :* M-am uitat pe mai multe bloguri inscrie in concurs, dar sincer, al tau este the best! :)

  4. am mai facut cu oregano friptura cu cartofi la cuptor plus lamaie.iese super.o sa incerc si reteta asta.intradevar oregano da un gust deosebit.se foloseste in tarile mediteraniene.

  5. Acuma ma pun sa fac mancarica asta. Arata foarte bine si abia astept sa mananc! Personal, imi place foarte mult oregano-ul …cred ca ar merge si niste cimbru dar nu am sa adaug! Las reteta asa cum e! Bafta!

  6. Tot azi, 6 februarie, am facut-o si pe asta, impreuna cu checul de banane; A iesit fff bun, dar cred ca ar trebui sa pun mult muuuult mai mult oregano, pe fiecare cartofior :) o rereta perfecta de weekend, zic eu!

  7. A fost prima data cand am folosit oregano si am pus din belsug ca sa vad cum e: a iesit minunat, multumesc pentru reteta, nu ma asteptam la asa gust dintr-o reteta asa simpla :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.