Pui cu oregano si cartofi


O reteta ….mmm ….aromata,  de la Jamie preluata  :)). Cata e pentru tine , asa de simpla dar am ramas uimita ce bunatate :).
Ingrediente ( pentru 2 persoane infometate):
1 kg de cartofi
2 pulpe intregi ( sau 4 dezosate)
5 rosii mai mici
ulei, sare, piper si ce e mai important oregano

Pulpele se dezoseaza si se taie bucatele , apoi se prajesc in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta , la foc mic cu capac. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Puteti folosi si piept de pui insa pulpele sunt mai bune :).
Pana se prajesc pulpele, curatam cartofii si ii fierbem intregi cu putina sare. Cand sunt gata ,punem si rosiile (putin crestate) in apa cu cartofii timp de 1 minut. Le scoatem , le lasam sa se raceasca putin si de curatam de pielita. Lasam rosiile deoparte si scurgem cartofii de apa.
Intr-o tava punem putin ulei, asezam cartofii si cu o furculita ii facem bucati . Presaram oregano, apoi punem carnea de pui impreuna cu uleiul in care s-a prajit si din loc in loc rosiile ( daca nu aveti rosii mici puneti rosii mari taiate jumatati). Presaram oregano ( sa nu-mi scrieti ca ati pus si alt condiment ca ma supar ) 2-3 linguri de ulei ( daca aveti spray cu atat mai bine).

Coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute.
Servim !

32 de comentarii la „Pui cu oregano si cartofi”

  1. Acuma ma pun sa fac mancarica asta. Arata foarte bine si abia astept sa mananc! Personal, imi place foarte mult oregano-ul …cred ca ar merge si niste cimbru dar nu am sa adaug! Las reteta asa cum e! Bafta!

  2. Tot azi, 6 februarie, am facut-o si pe asta, impreuna cu checul de banane; A iesit fff bun, dar cred ca ar trebui sa pun mult muuuult mai mult oregano, pe fiecare cartofior :) o rereta perfecta de weekend, zic eu!

  3. A fost prima data cand am folosit oregano si am pus din belsug ca sa vad cum e: a iesit minunat, multumesc pentru reteta, nu ma asteptam la asa gust dintr-o reteta asa simpla :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.