O reteta ….mmm ….aromata, de la Jamie preluata :)). Cata e pentru tine , asa de simpla dar am ramas uimita ce bunatate :).
Ingrediente ( pentru 2 persoane infometate):
1 kg de cartofi
2 pulpe intregi ( sau 4 dezosate)
5 rosii mai mici
ulei, sare, piper si ce e mai important oregano
Pulpele se dezoseaza si se taie bucatele , apoi se prajesc in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta , la foc mic cu capac. La sfarsit se condimenteaza cu sare si piper. Puteti folosi si piept de pui insa pulpele sunt mai bune :).
Pana se prajesc pulpele, curatam cartofii si ii fierbem intregi cu putina sare. Cand sunt gata ,punem si rosiile (putin crestate) in apa cu cartofii timp de 1 minut. Le scoatem , le lasam sa se raceasca putin si de curatam de pielita. Lasam rosiile deoparte si scurgem cartofii de apa.
Intr-o tava punem putin ulei, asezam cartofii si cu o furculita ii facem bucati . Presaram oregano, apoi punem carnea de pui impreuna cu uleiul in care s-a prajit si din loc in loc rosiile ( daca nu aveti rosii mici puneti rosii mari taiate jumatati). Presaram oregano ( sa nu-mi scrieti ca ati pus si alt condiment ca ma supar ) 2-3 linguri de ulei ( daca aveti spray cu atat mai bine).
Coacem in cuptorul preincalzit la 220 grade timp de 15 minute.
Servim !
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia!asa simplu si asa bun!
Promit numai oregano!
super buna ! felicitari….
eu personal fara oregano…cu patrunjel…
salutari all !
Bine Mariana , te cred :).
Iosif daca nu-ti place oregano ai o scuza atunci :)).
la ora cand ai publicat reteta eu faceam taiței de casa …oricum faina reteta…!!!fa in continuare ceea ce faci, ca faci bine!
Mmmmm arata foarte delicios :) Vreau sa iti multumesc pentru tot ceea ce postezi, de cand am descoperit blog-ul tau, gatitul a devenit o placere :) Pupici :*
Mai, dar pretentioasa esti! Rosii mici, oregano si spray cu ulei. Acum ma obligi sa merg la cumparaturi. Cu sprayul e mai problemtic, dar rezolvam problema, prea mi-ai facut pofta.
Mihaela ce buni is taieteii de casa ! Ar trebui sa fac si eu, nu se compara cu cei cumparati :).
Irisha esti draguta :), multumesc mult pentru aprecieri .
Da da Ghiocel, parca vad ca gasesti oregano proaspat :).
Ai votul meu :) hmmm, ai 57 :D Multa bafta :* M-am uitat pe mai multe bloguri inscrie in concurs, dar sincer, al tau este the best! :)
Irisha iti multumesc pentru vot :).
Imi place mult cum arata puiul tau; sigur o sa incerc si eu reteta. Felicitari!
am mai facut cu oregano friptura cu cartofi la cuptor plus lamaie.iese super.o sa incerc si reteta asta.intradevar oregano da un gust deosebit.se foloseste in tarile mediteraniene.
Que bueno Amalia, con lo que me gusta a mi el pollo asi tiene que estar muy muy sabroso…un beso
Ca sa fiu in tema, am gasit ceva asemanator: http://gangster.22web.net/gangster.php?nume=Gushteru
Si eu am votat. Iti tin pumnii.
Alexandrina multumesc , sa-mi scrii daca ti-a placut.
Cata ,eu cam tot timpul folosesc lamaie la pui e o combinatie foarte buna :).
Muchas gracias, es aromática y muy fácil de hacer.
Multumesc mult Ghiocel pentru vot :).
te-am votat la toate categoriile la care ai participat.sper sa castigi.meriti.
absolut delicioasa
merci merci
alinutza
Cata multumesc mult :).
Alinutza cu drag, sa-ti fie de bine :)
azi am facut reteta.intradevar foarte buna.
Ma bucur ca ti-a placut :).
Acuma ma pun sa fac mancarica asta. Arata foarte bine si abia astept sa mananc! Personal, imi place foarte mult oregano-ul …cred ca ar merge si niste cimbru dar nu am sa adaug! Las reteta asa cum e! Bafta!
Tot azi, 6 februarie, am facut-o si pe asta, impreuna cu checul de banane; A iesit fff bun, dar cred ca ar trebui sa pun mult muuuult mai mult oregano, pe fiecare cartofior :) o rereta perfecta de weekend, zic eu!
Mihaela cred ca i-ai si uitat gustul pana am scris eu comentariul :). Sa-ti fie de bine !
Amalia data viitoare asa sa faci :).
A fost prima data cand am folosit oregano si am pus din belsug ca sa vad cum e: a iesit minunat, multumesc pentru reteta, nu ma asteptam la asa gust dintr-o reteta asa simpla :D