Mai simplu nici ca se poate :). Eu stiu doar 4 retete cu ficatei; la gratar, cu ceapa, cu sos de rosii si prajiti cu slaninuta. Voi stiti mai multe ? Sa-mi scrieti , ca mie-mi plac foarte mult si sunt in cautare de retete noi. Hai sa o vedem pe asta deocamdata :)
Ficăței de pui cu ceapă
Ingrediente:
- 500 g ficat
- 3 cepe mici
- 2 linguri ulei
- sare,piper, boia
Ficateii ii spalam bine si ii stergem cu un prosop de hartie. Incingem uleiul, puteti folosi si untura sau unt si adaugam ficateiii apoi ii prajim usor pe toate partile aproximativ 10 minute la foc mic. Puteti folosi un capac sa nu stropeasca zeama lasata.
Adaugam ceapa tocata marunt si mai prajim un minut apoi adaugam 100ml apa. Apa ajuta sa se faca sosul si mai taie din prajeala cepei. Condimentam cu sare, piper si boia , amestecam usor si servim cu piure de cartofi mamaliguta sau spanac cum le place copiilor mei :)
Sunt foarte buni!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Mmmm, ce idee buna pentru cina. Deliciosi ficateii cu mamaliguta.
O seara buna.
buna harnicuto :)
una din retetele mele preferate ficateii cu cepa :)
i ff buna mancarica….
am o intrbare ,si eu am canon destul de nou si am dowlandat ieri cd ul ca sa pot folosii programul de poze dar ….nu stiu unde sa merg ca sa le pum 4 in truna sau ma rog daca ai dorii sa ma ajuti putin Ama :) te pup pa
Multumesc Nana :), daca-ti plac ficateii mai am o reteta ( cu slaninuta).
Salut Anca :)programul se numeste Arc Soft Photo Studio 5 for Canon. Il instalezi apoi mergi la File dai Open , iti alegi pozele care vrei sa le unesti , 4 sa zicem . Intri pe prima, dai resize ( in coltul din dreapta este bara de instrumente) si o micsorezi al un sfert. Intri pe a 2-a dai Copy apoi Paste peste prima si iar o micsorezi langa primul sfert. la fel procedezi si cu celelalte 2. La sfarsit salvezi sub un alt nume, micsorezi si gata . Nu stiu daca am fost destul de explicita sper sa intelegi :).
N-am mancat de mult ficatei. Mi-e cam pofta …. :)
Amalia, j'adore ce plat. Je le note pour le faire bientôt.
Ala eu as manca mai des dar sotului nu-i prea plac :(.
Merci, écrivez-moi comment tu es sorti :).
Cum sa nu!!!!!!!!! Amandoua retetele incercate si f gustoase.
http://diamondlovescuisine.blogspot.com/2009/03/ficatei-libanezi.html
http://www.culinar.ro/forum/continut/Reteta-ta-preferata/19964/Ficateii-mei-preferati/
Numai bine!!!
Multumesc mult LAVINIA :).
daca inca mai cauti idei noi, vezi pe blog la mine cateva retete de ficat .. una e cu ceapa si mere, o bunatate dulce-acrisoara.
Super si reteta ta!
Multumesc mult Ari , o sa o incerc cu siguranta :).
ador ficateii.de cand am descoperit reteta ta o pregatesc macar o data pe saptamana.adaug putin cimbru ce da un gust foarte bun.
Buna ideea cu cimbrul Cata :).
buna amalia
Arata super tu reteta si ficateii sunt preferatii mei, eu am cateva retete cu ficateii am sa-ti postez una sper sa-ti placa, e o reteta inventata de mine dar e ff gustoasa sa sti mai ales ca eu locuiesc in Maroc acum si aici nu se mananca carne de porc decat pui, curcan si miel. in fin aici i-ti las reteta: ” Ficatei al curry asa o numesc eu ” Ingrediente: 300g de ficatei si 300g de inimioare si pipote, 1/2 ceapa, 4 catei de usturoi, o rosie coapta ,sucul de la o jumatate de lamaie, sare , piper, curry 1 ling de cafe, ulei 30ml si putin patrunjel.
Se prajesc mai intai inim. si pipotele si cand sunt aproape gata se adauga ficateii taiati in 2-3, se lasa 2 minute si se adauga ceapa taiata fideluta mai groasa , usturoiul taiat in feliute subtiri, se pune condimentele si rosia decojita taiata marunt si un pahar de apa cu un cub de knorr, se acopera si se lasa sa fiarba la foc f. mic pana ce ramane ca un sos gros ceapa o sa apara aproape dizolvata. Cand se ia de pe foc se adauga verdeata si se serveste fierbinte cu orez alb.
Sosul e delicios si miroase bine a curry ;)
Marina cu siguranta o sa incerc reteta mai ales ca ficateii sunt preferatii mei. Chiar sunt curioasa cum ies in combinatie cu curry.
dupa ce s-a inmuiat ceapa (cam dupa 10 min de tinut pe foc) se poate adauga si o cutie de ciuperci feliate. de la vin vor capata un gust senzational. iar daca adaugi cativa catei de usturoi sau 1/2 lingurita usturoi granulat cu 10 min inainte sa adaugi vinul, ……iti doresti sa ai cat mai multe degete la mana :)
Multumesc de idee !