Ficatei de pui cu ceapa


Mai simplu nici ca se poate :). Eu stiu doar 4 retete cu ficatei; la gratar, cu ceapa, cu sos de rosii si prajiti cu slaninuta. Voi stiti mai multe ? Sa-mi scrieti , ca mie-mi plac foarte mult si sunt in cautare de retete noi. Hai sa o vedem pe asta deocamdata :)

Ingrediente:
350 g ficat
3 cepe mici 
ulei, sare,piper
100 ml vin alb

Eu calculez in general asa , la 100 g ficat, o ceapa mică.
Taiem ceapa solzisor si ficatul in bucati potrivite ( daca sunt bucati mai mari le taiem in doua).
Incingem putin ulei intr-o tigaie, punem ceapa apoi ficateii si acoperim cu capac.

Lasam 30 de minute la foc mic ( asta e smecheria mea, ii las sa se faca mult timp la foc mic). Adaugam vinul si mai lasam 10 minute.

Servim cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Puteți sa tocati ceapă daca doriți. iar ficateii sa-i lăsați pana se rumenesc, dar aveti grija cu ceapa prăjită :)

18 comentarii la „Ficatei de pui cu ceapa”

  1. buna harnicuto :)
    una din retetele mele preferate ficateii cu cepa :)
    i ff buna mancarica….
    am o intrbare ,si eu am canon destul de nou si am dowlandat ieri cd ul ca sa pot folosii programul de poze dar ….nu stiu unde sa merg ca sa le pum 4 in truna sau ma rog daca ai dorii sa ma ajuti putin Ama :) te pup pa

  2. Salut Anca :)programul se numeste Arc Soft Photo Studio 5 for Canon. Il instalezi apoi mergi la File dai Open , iti alegi pozele care vrei sa le unesti , 4 sa zicem . Intri pe prima, dai resize ( in coltul din dreapta este bara de instrumente) si o micsorezi al un sfert. Intri pe a 2-a dai Copy apoi Paste peste prima si iar o micsorezi langa primul sfert. la fel procedezi si cu celelalte 2. La sfarsit salvezi sub un alt nume, micsorezi si gata . Nu stiu daca am fost destul de explicita sper sa intelegi :).

  3. daca inca mai cauti idei noi, vezi pe blog la mine cateva retete de ficat .. una e cu ceapa si mere, o bunatate dulce-acrisoara.

    Super si reteta ta!

  4. buna amalia
    Arata super tu reteta si ficateii sunt preferatii mei, eu am cateva retete cu ficateii am sa-ti postez una sper sa-ti placa, e o reteta inventata de mine dar e ff gustoasa sa sti mai ales ca eu locuiesc in Maroc acum si aici nu se mananca carne de porc decat pui, curcan si miel. in fin aici i-ti las reteta: ” Ficatei al curry asa o numesc eu ” Ingrediente: 300g de ficatei si 300g de inimioare si pipote, 1/2 ceapa, 4 catei de usturoi, o rosie coapta ,sucul de la o jumatate de lamaie, sare , piper, curry 1 ling de cafe, ulei 30ml si putin patrunjel.
    Se prajesc mai intai inim. si pipotele si cand sunt aproape gata se adauga ficateii taiati in 2-3, se lasa 2 minute si se adauga ceapa taiata fideluta mai groasa , usturoiul taiat in feliute subtiri, se pune condimentele si rosia decojita taiata marunt si un pahar de apa cu un cub de knorr, se acopera si se lasa sa fiarba la foc f. mic pana ce ramane ca un sos gros ceapa o sa apara aproape dizolvata. Cand se ia de pe foc se adauga verdeata si se serveste fierbinte cu orez alb.
    Sosul e delicios si miroase bine a curry ;)

    1. Marina cu siguranta o sa incerc reteta mai ales ca ficateii sunt preferatii mei. Chiar sunt curioasa cum ies in combinatie cu curry.

  5. dupa ce s-a inmuiat ceapa (cam dupa 10 min de tinut pe foc) se poate adauga si o cutie de ciuperci feliate. de la vin vor capata un gust senzational. iar daca adaugi cativa catei de usturoi sau 1/2 lingurita usturoi granulat cu 10 min inainte sa adaugi vinul, ……iti doresti sa ai cat mai multe degete la mana :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.