Denumirea care-mi vine in minte este Red Hot Chilli … Chicken :)). E pui , e rosu si e picant ! Dupa cum ma cunoasteti deja, nu scriu o reteta complicata asa ca o puteti incerca in orice zi din saptamana.
Ingrediente:
4 pulpe intregi de pui
3-4 lingurite de mustar picant
8 catei de usturoi intregi si necuratati
zeama de la o jumatate de lamaie
4 linguri ulei
2 ardei chilli uscati
2 linguri de ketchup iute
4-6 linguri sos de tomate
sare, piper, boia iute
Preincalzim aragazul la 75 de grade. Ascutim bine cutitul , ca nu l-am mai ascutit de mult, spalam pulpele si le taiem pe fiecare in doua. Le crestam pana la os si apoi le asezam intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Punem cateii de usturoi printre ele si in taieturi. Saram, piperam punem boia si le ungem cu mustar . Stoarcem lamaia, apoi acoperim cu o folie de aluminiu si coacem 40 de minute.
Zdrobim bine ardeii si ii amestecam cu ketchupul si sosul de rosii. Scoatem tava de la cuptor, luam folia si ungem pulpele cu acest amestec.
Bagam inapoi la foc mare timp de 5-10 minute pana fac o crusta frumoasa.
Servim cu ceva caloric , respectiv cartofi prajiti :). Daca nu va place picant renuntati la ardei si folositi mustar dulce si ketchup dulce.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Une bonne recette bien épicée
Je note pour essayer.
A bientôt Amalia.
Ce bine arată!
Thank you very much, hope you like it :).
Madame Cacharel multumesc !
multumim pt reteta ;) jos palaria…ca intotdeauna Amalia ;)
In momentul asta, am copanelele in cuptor…. Abia astept sa iasa de acolo.
Cristins sper sa fioe pe gustul tau :).
mie imi da cu radical gradele alea celsius … ma aflu si la 2000 de m altitudine . Sunt in ceatza totala la propriu si la figurat. 75 sau 175 ???
Mihai 75, adica foc mic sa se patrunda bine :).Dupa ce iei folia si le ungi cu amestecul de ardei se baga la foc mare sa se rumeneasca. Sa-mi scrii cum ti-au iesit.
Amalia esti exceptionala!Ador retetele tale si cel mai mult imi place faptul ca sunt usor de facut chiar si pentur cei mai putini priceputi in bucatarie…
Imi place mult reteta asta totusi am nevoie de un sfat,imi plac carofii prajiti dar in ultima vreme incerc sa renunt la tot ce este prajit,imi poti sugera te rog o alta granitura care sa mearga de minune cu pulpele picante fie de cartofi sau orce altceva?Iti multumesc mult
Fabiana multumesc mult… poti incerca Cartofi crocanti cu malai ii gasesti la Garnituri sau ceva care merge de minute cu carnea picanta este salata de cus cus de aici:
http://www.haisagatim.ro/2010/01/aripioare-de-pui-picante-cu-salata-de.html
in rest orez sau legume … uita-te te rog la Garnituri :).
Iti multumesc mult Amalia,se pare ca ne-am gandit la acelasi lucru,am pregatit cartofi crocanti cu malai si pulpele picante si totul a fost delicios!Multumesc mult pentru sfat si pentru reteta,abia astept sa mai incerc una din retetele tale,sper sa reusesc sa le incerc pe toate:)Ah si bineinteles abia astept sa ne mai surprinzi cu o noua reteta!
sunt delicioase preparate asa!!abia am asteptat sa le scot din cuptor.felicitari pt pricepere!!
Super arata reteta ta…dar as putea folosi piept de pui in loc de pulpe ?
Sigur ca da ,sa-mi scrii daca ti-a placut cum a iesit :).
acum am terminat de mancat:P…..sincer sunt mortale ……sotul meu a mancat 2 pulpe, parca nu mai vazuse pulpe in viata lui:)) felicitari Amalia pentru blog si bafta pe mai departe. Abia astept sa mai incerc si alte retete de la tine ….
Cu drag, dupa pulpe merge si o bere rece :)
buna retzeta bravo
si amalia de cate ori vad pulpele mi se face foame :))
mai ales ca au cartofi langa ele :))))