Piure de spanac

 

Ador spanacul dar nu-mi place sa-l curat :(,  asa ca am facut un compromis cu sotul meu: el il spala si il curata iar eu il pregatesc… am uitat sa va spun ca este singura leguma preferata de el :)).Reteta este simpla,  va ia mai mult timp spalatul si curatatul decat gatitul.

Ingrediente:
1kg spanac ( frunze verzi crude)
250 ml lapte
2 linguri amidon sau faina
sare
2-3 catei de usturoi
4 linguri ulei

Precum am scris mai sus , se spala bine spanacul si se rup cozile.
Punem o oala mare cu apa la incalzit, cand apa da in clocot punem spanacul si lasam vreo 10-15 minute ( asta in functie de cat de crud este) sa se opareasca. Ca sa vedeti cand este gata luati cu paleta o frunza si zdrobiti, daca se marunteste este gata (poate va ajuta poza).
Il scoatem intr-o strecuratoare si apasam usor cu o lingura de lemn sa se strecoare bine.

Apoi il tocam ( nu chiar ca si vinetele de marunt :)) .
Intr-o cratita incingem uleiul si prajim usturoiul taiat felii , apoi il scoatem si il aruncam . Adaugam spanacul tocat si amestecam putin ( un minut doua ).

Punem faina intr-un bol , adaugam putin cate putin laptele si apoi turnam cate un pic din compozitie peste spanac amestecand mereu.

Potrivim de sare si servim de cele mai mult ori cu ochiuri . Puteti inlocui laptele cu smantana daca vreti ca piureul sa fie mai gros adaugati mai multa faina si il fierbeti mai mult.

Observatii:

Puteti sa-l preparati si in alt mod;

Prajtiti usturoiul tocat marunt , adaugati frunzele tocate de spanac, amestecati usor cateva minute sa se patrunda bine, apoi adaugati faina si treptat laptele amestecand continuu.

Amestecati pana creste in volum (se umfla).

Si o fotografie mai interesanta :)

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


10 comentarii la „Piure de spanac”

  1. foarte bine arata Amalia mai ales ca mie imi place spanacu. Daca il cumperi, ti se renteaza sa il iei congelat este in pugi gata curatat , fiert si congelat. Pretul e uneori chiar mai ieftin si gustul e acelasi ca eu numai de ala folosesc. Il cumpar il tin in congelator si cand imi trebuie il folosesc. nu trebuie descongelat inainte il pui direct la fier in lapte sau cu ce vrei sa faci.Iti spun asta pentru ca ai zis ca nu iti place sa cureti. :)

  2. Draga Alexandra , am facut si cu spanac congelat dar sincer mi se pare fara gust…sau poate am eu un fix cu chestiile congelate :)). Am vazut e blogul tau cum l-ai preparatsi arata foarte bine. Intradevar am mancat si eu in Spania paste cu spanac ( tot congelat) si au fost foarte bune, poate e mai bun ala de acolo decat cel de aici :)

  3. Hey!
    Sper sa fii pe faza si sa-mi poti spune cam pentru cate portii este reteta. Nu am facut niciodata spanac si as vrea sa fac doua portii…

    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.