Piure de spanac

Piure de spanac reteta pas cu pas

Piure de spanac: ador spanacul, dar nu-mi place sa-l curat,  asa ca am facut un compromis cu sotul meu: el il spala si il curata iar eu il pregatesc… am uitat sa va spun ca este singura leguma preferata de el.

Reteta este simpla, va ia mai mult timp spalatul si curatatul decat gatitul.

Ingrediente pentru reteta de piure de spanac

  • 1 kg spanac (frunze verzi crude)
  • 250 ml lapte sau smântână
  • 2 linguri amidon sau faina
  • sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei

Cum facem piureul de spanac?

Precum am scris mai sus, se spala bine spanacul si se rup cozile.

Punem o oala mare cu apa la incalzit, cand apa da in clocot punem spanacul si lasam vreo 5 minute (asta in functie de cat de crud este) sa se opareasca.

Ca sa vedeti cand este gata luati cu paleta o frunza si zdrobiti, daca se marunteste este gata (poate va ajuta poza).

Il scoatem intr-o strecuratoare si apasam usor cu o lingura de lemn sa se strecoare bine.

Cum preparam piureul de spanac?

Apoi il tocam (nu chiar ca si vinetele de marunt).

Intr-o cratita incingem uleiul si prajim usturoiul taiat mărunt, 1 minut doar cât sa răspândească aromă.

Adaugam spanacul tocat si amestecam putin (un minut doua).
Cum preparam piureul de spanac?

Punem faina intr-un bol, adaugam putin cate putin laptele sau smantana si apoi turnam cate un pic din compozitie peste spanac amestecand mereu.

Piure de spanac
Potrivim de sare si servim de cele mai mult ori cu ouă ochi.

Aici este și rețeta video :

Piure de spanac cu oua posate
Piure de spanac cu oua posate

Observatii pentru reteta de mancare de spanac

Puteti sa-l preparati si in alt mod:

Prajtiti usturoiul tocat marunt, adaugati frunzele tocate de spanac, amestecati usor cateva minute sa se patrunda bine, apoi adaugati faina si treptat laptele amestecand continuu.

Amestecati pana aceasta mancare de spanac creste in volum (se umfla).

Si o fotografie mai interesanta cu mancare de spanac. :)

Piure de spanac

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


13 comentarii la „Piure de spanac”

  1. foarte bine arata Amalia mai ales ca mie imi place spanacu. Daca il cumperi, ti se renteaza sa il iei congelat este in pugi gata curatat , fiert si congelat. Pretul e uneori chiar mai ieftin si gustul e acelasi ca eu numai de ala folosesc. Il cumpar il tin in congelator si cand imi trebuie il folosesc. nu trebuie descongelat inainte il pui direct la fier in lapte sau cu ce vrei sa faci.Iti spun asta pentru ca ai zis ca nu iti place sa cureti. :)

  2. Draga Alexandra , am facut si cu spanac congelat dar sincer mi se pare fara gust…sau poate am eu un fix cu chestiile congelate :)). Am vazut e blogul tau cum l-ai preparatsi arata foarte bine. Intradevar am mancat si eu in Spania paste cu spanac ( tot congelat) si au fost foarte bune, poate e mai bun ala de acolo decat cel de aici :)

  3. Hey!
    Sper sa fii pe faza si sa-mi poti spune cam pentru cate portii este reteta. Nu am facut niciodata spanac si as vrea sa fac doua portii…

    Multumesc!

  4. Găsim spanac congelat frunze care este f. gustos de la bonduel. Dacă îmi permiteți un mic sfat: puneti un cub de unt si cand valori putin apanajul si inca un cub spre sfârșitul reparatii, si serviți l pe friganele( felii de pâine mai veche înmuiată în ou batut amestecat cu lapte si prăjite în unt cu ulei). DEMENTIAL!!!!

Dă-i un răspuns lui Jack Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.