Varza acra calita

Inca o reteta cu varza , (ce sa fac daca am primit de la mama cateva capatani de varza murata :)).

Avem nevoie de :
varza murata , aprox 2 kg
cimbru
2 frunze de dafin
piper
Pentru inceput punem capatanile de varza intr-un vas mai mare si completam cu apa rece. lasam sa stea de pe o zi pe alta ca sa mai iasa din sare. Apoi taiem varza fideluta intr-un alt vas.

Luam putin cate putin din ea si o stoarcem in pumni ( vezi poza, scuzati exprimarea :)).
Punem intr-o cratita putin ulei, adaugam varza, foile de dafin , cimbru si un pahar de apa. Lasam sa scada la foc mic, amestecand mereu. La sfarsit putem adauga putin bulion si o putem pune la cuptor sa scada. Se serveste cu carnaciori, ca garnitura la o friptura, ca atare, cu paste etc.

4 comentarii la „Varza acra calita”

  1. foarte buna amalia reteta de varza mai ales acum in saptamana mare cand se tine post.te pup dulce sa ai o zi frumoasa si insorita(nu ca la ploiesti unde ploua foarte urat)

  2. Alina ma gandeam ca e deja „trecuta” :),in perioada asta se face cu varza noua, dar daca tot am facut-o poate dau o idee si la altcineva :). Sa stii ca si aici este innorat dar inca nu ploua , oricum sanse de soare nu mai sunt :(.

  3. Ca sa ne intelegem, pentru post e buna. In Regat se face cu untura sau cu sunca (slanina ) pecare o prajesti pana ajunge jumeri. Sa incercati doar cu untura sau cu salnina taiata bucati mici si rumenita si apoi om vorbi. Oricum multumesc Amaliei pentru efortul depus. Puneti-va mirosurile la incercare si personalizati mancarea cum vreti.( Da sa fie gustoasa si aromata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.