Varza acra calita

Inca o reteta cu varza , (ce sa fac daca am primit de la mama cateva capatani de varza murata :)).

Avem nevoie de :
varza murata , aprox 2 kg
cimbru
2 frunze de dafin
piper
Pentru inceput punem capatanile de varza intr-un vas mai mare si completam cu apa rece. lasam sa stea de pe o zi pe alta ca sa mai iasa din sare. Apoi taiem varza fideluta intr-un alt vas.

Luam putin cate putin din ea si o stoarcem in pumni ( vezi poza, scuzati exprimarea :)).
Punem intr-o cratita putin ulei, adaugam varza, foile de dafin , cimbru si un pahar de apa. Lasam sa scada la foc mic, amestecand mereu. La sfarsit putem adauga putin bulion si o putem pune la cuptor sa scada. Se serveste cu carnaciori, ca garnitura la o friptura, ca atare, cu paste etc.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Varza acra calita”

  1. foarte buna amalia reteta de varza mai ales acum in saptamana mare cand se tine post.te pup dulce sa ai o zi frumoasa si insorita(nu ca la ploiesti unde ploua foarte urat)

  2. Alina ma gandeam ca e deja „trecuta” :),in perioada asta se face cu varza noua, dar daca tot am facut-o poate dau o idee si la altcineva :). Sa stii ca si aici este innorat dar inca nu ploua , oricum sanse de soare nu mai sunt :(.

  3. Ca sa ne intelegem, pentru post e buna. In Regat se face cu untura sau cu sunca (slanina ) pecare o prajesti pana ajunge jumeri. Sa incercati doar cu untura sau cu salnina taiata bucati mici si rumenita si apoi om vorbi. Oricum multumesc Amaliei pentru efortul depus. Puneti-va mirosurile la incercare si personalizati mancarea cum vreti.( Da sa fie gustoasa si aromata).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.