Piept de pui la cuptor cu sunca si mozarella

Pentru weekend ca si asa ploua si stam pe acasa :(, putem gati la cuptor o reteta usoara cu piept de pui.

Ingrediente:

  • 2 buc piept de pui
  • 150g sunca afumata
  • 150g mozarella ( puteti folosi si cas proaspat sau cascaval )\
  • ulei de masline
  • rozmarin, sare, piper alb

Pieptul de pui il taiem in doua, scoatem fileul mic din interior si il punem deoparte ( se poate folosi la alta mancare ) si fiecare jumatate o taiem in doua de-a lungul. Folositi un cutit bine ascutit. Rezulta dintr-un piept 4 bucati.

Luam o bucata, o punem intr 2 folii de plastic sau intr-o pungulita si o batem usor cu ciocanul de snitele. Condimentam cu sare si piper. Procedam la fel si cu celelalte bucati de carne.

Pe o felie de carne batuta punem o felie de sunca si o felie de mozarelle. Indoim cu grija sa nu se rupa si prindem cu scobitori. Punem feliile de carne intr-o tava unsa cu putin ulei, deasupra presaram putin rozmarin si pe fiecare bucata punem o felie de rosie. Mai adaugam putin ulei si coacem acoperita cu o folie, in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute.

Luam folia si mai lasam 10 minute sa se rumeneasca.

Servim cu cartofi natur, legume sau orez si bineinteles cu salata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.