Pui cu conopida

Profit cat pot de legumele din sezon, in ultima vreme am ochit conopida. Din multimea de retete cu conopida am ales una cu pui ca doar la noi in casa fara carne nu se poate :).

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 conopida ( 700-800g)
  • 1 ceapa
  • 200ml smantana
  • sare, piper alb
  • faina, ulei

Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei si o lingura de apa. Adaugam pieptul de pui taiat bucatele si il prajim la foc mic cu capac.  Separat fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu multa sare. Strecuram si adaugam conopida la carnea de pui. Carnea de pui trebuie sa fie fiarta cand adaugam conopida.

Separat amestecam 1 lingura de faina cu smantana si putin lapte si adaugam peste amestecul de carne si conopida. Amestecam usor sa nu zdrobim conopida.

Daca e cazul mai adaugam lapte.

Condimentam cu sare si piper si servim cu marar verde tocat ( cel din poza l-am luat si l-am tocat :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


14 comentarii la „Pui cu conopida”

  1. super retete .problema la mine e ca omu’ din dotare nu se impaca cu conopida.si la noi in familie tot carnea e leguma preferata :)).imi vine sa rad si acum cand imi amintesc ce dezamagit a fost ca falafelul nu-i din carne desi i-a placut foarte mult :)).
    o seara minunata !

    1. :)) se pare ca avem puncte comune … daca ai o reteta buna de falafel te-as ruga sa mi-o trimiti pe mail. Imi place foarte mult dar nu l-am preparat niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.