Profit cat pot de legumele din sezon, in ultima vreme am ochit conopida. Din multimea de retete cu conopida am ales una cu pui ca doar la noi in casa fara carne nu se poate :).
Ingrediente:
- 1 piept de pui
- 1 conopida ( 700-800g)
- 1 ceapa
- 200ml smantana
- sare, piper alb
- faina, ulei
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei si o lingura de apa. Adaugam pieptul de pui taiat bucatele si il prajim la foc mic cu capac. Separat fierbem conopida desfacuta buchetele in apa cu multa sare. Strecuram si adaugam conopida la carnea de pui. Carnea de pui trebuie sa fie fiarta cand adaugam conopida.
Separat amestecam 1 lingura de faina cu smantana si putin lapte si adaugam peste amestecul de carne si conopida. Amestecam usor sa nu zdrobim conopida.
Daca e cazul mai adaugam lapte.
Condimentam cu sare si piper si servim cu marar verde tocat ( cel din poza l-am luat si l-am tocat :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Foarte bine arata! yummy ! parca i-as pune si putin tarhon puiului si busuioc conopidei. apoi impletite aromele astea… iese un deliciu!
Antonia crezi ca se impaca tarhonul cu busuiocul ? Mi-ai dat o idee buna :) te pup!
Este tare bun.Conopida imi place si mie,iar daca are carne si sotului.Am deschis si eu un blog,si te-as ruga daca vrei si poti sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.
Multumesc pentru vizita, trec pe la tine sa vad ce si cum :)
Asta da! Voi testa! Țin pumnii pe mâine la TVR Cluj!
Te-am adăugat în blogroll iar pe facebook rimisu-ți-am request ( https://www.facebook.com/filimon.a.arthur ). Văd că e papa pe aici, tare-mi place blogu’.
super retete .problema la mine e ca omu’ din dotare nu se impaca cu conopida.si la noi in familie tot carnea e leguma preferata :)).imi vine sa rad si acum cand imi amintesc ce dezamagit a fost ca falafelul nu-i din carne desi i-a placut foarte mult :)).
o seara minunata !
:)) se pare ca avem puncte comune … daca ai o reteta buna de falafel te-as ruga sa mi-o trimiti pe mail. Imi place foarte mult dar nu l-am preparat niciodata.
Foarte bun puiul cu conopida!Ador conopida,iar mararul o desavarseste!
Sper sa incerci reteta cu sau fara sosul de smantana.
Este tare bun.Conopida imi place si mie,dar daca are carne si sotului.Am deschis si eu un blog,si te-as ruga daca vrei si poti sa mi te alaturi si sa ma urmaresti.Multumesc.
Mihaela scrie-mi te rog adresa blogului.
testata!
sotul meu a apreciat-o, eu nu!
chestie de gust !
:) asa-i Alina cunosc cazuri si la mine in familie :))