Pentru ca azi a fost dezlegare la peste am gatit peste :). Am gasit crap la oferta asa ca am cumparat unul si l-am gatit dupa o reteta pe care am vazut-o la televizor . Puteti incerca reteta cu orice alt peste sunt convinsa ca o sa iasa la fel de buna.
Ingrediente:
- 1 crap de 2 kg
- 500g ardei kapia
- 2 cepe mari
- 6 catei de usturoi
- 5 rosii
- 250 ml vin
- putin ulei
- sare, piper
Curatam crapul , il spalam bine si il taiem medalioane ( nu ma intrebati cat timp si nervi mi-a luat ca nu va spun ) .
Ungem o tava mai mare cu putin ulei. Ardeii ii taiem felii rotunde , ceapa o taiem pestisor . Punem ardeii ceapa si cateii de usturoi necuratati in tava.
Peste legume asezam pestele. Il condimentam cu sare si piper . Acoperim cu folie si coacem 30 de minute la foc potrivit.
Rosiile le taiem cubulete si le calim in putin ulei ( cam 5 minute ).
Scoatem tava , luam folia ,
punem rosiile peste peste, adaugam vinul
si mai bagam la cuptor timp de 20 -25 de minute.
Servim cu mamaliguta si mujdei de usturoi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O reteta beton!
Uite iti transmit o salutare si o multumire larga de la mine de pe blog…http://zambetecolorate.blogspot.com/
Cred ca ceva de gen e reteta super pe care am mancat-o o data la cineva, trebuie sa incerc, dar cu un peste fara multe oase, gata curatat si care nu va necesita manipulare mai mult de 2 min. :)))))
Amalia, pestele se taie cel mai bine daca e inghetat (dar nu tun) :) La fel si pieptul de pui :)
Eu dupa ultima experienta cu peste am zis ori file, ori conserva, altceva nu :D Si acum schimb culori cand ma gandesc la miros. Si ala a fost pt Emma :)
ce bine arata, cand vii la mine sa imi faci si mie :D ?
Richard multumesc , l-am mancat cu mujdei de usturoi :).
Teodora multumesc mult te pup!
Te cred , eu ti-as recomanda sa folosesti peste proaspat :). Pupici la Emma !
Salut,
Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef
Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.
Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.
Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".
Toate cele bune,
Vincent
Petitchef
o reteta delicioasa multumes amalia mult de tot te pupicesc