Dorada prajita la cuptor

Sunt suparata pentru meciul de aseara … dar macar am mancat bine si anume dorada care fie vorba intre noi s-a scumpit al naibii de mult in ultima vreme . Dar e buna , bunaaa :)

Ingredientele sunt pentru 2 persoane pozele pentru 6 .

  • 1 dorada de aprox 600g
  • 1 portocala
  • 1 lingura rozmarin
  • 2 linguri masline negre
  • 1 ceapa, feliata
  • 2 linguri de coriandru, tocat
  • 1 usturoi, feliat
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Jumătate lingurita chimen
  • Sare şi piper
  • coriandru tocat pentru garnitura


Un mic sfat referitor la plantele aromate . Cumparati in pungulita plante proaspete si pastrati-le in congelator. Sunt mult mai aromate decat cele uscate .

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Curatam portocalele astfel incat sa curatam si partea alba . Jumatate din fiecare portocala o taiem felii si le punem intr-un bol, cealalta jumatate o stoarcem.
Adaugam maslinele, rozmarinul , ceapa, usturoiul, chimenul, coriandrul si ulei de masline.
Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Pregatim pestii:
Il spalam bine , il curatam de solzi, il evisceram si apoi facem 3-4 taieturi adanci pe diagonala pe fiecare parte cu un cutit bine ascutit .
Punem putin ulei de masline intr-o tava , asezam pestii, ii condimentam cu sare si piper
apoi pe fiecare punem amestecul pregatit.
Si maslinele striga Cipri , ca am uitat de ele :))
Coacem 15 minute. Incercam cu un cutit carnea si daca este alba si moale pestele este gata .
Garnisim cu coriandru si servim.
De-li-cios !

Reteta este preluata de pe www.videojug.com.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Dorada prajita la cuptor”

  1. Imi ploua in gura…
    Tare as face si eu dar din pacate nu am de lua peste proaspat deocamdata.
    Oricum ,reteta o salvez ,iar cand am peste ,nu stau pe ganduri si o fac.

  2. Am luat pastrav si cautam la tine o reteta(m-am oprit la cea cu vin si verdeturi) si am vazut-o pe asta de dorada. Acum visez la dorada in loc sa ma gandesc la pastrav, atat de bine arata.
    Felicitari pentru aparitia din Elle!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.