Daca e vara sunt fructe de vara, daca sunt fructe de sezon sa fie retete cu fructe si daca e vorba de o super reteta de pancakes, aceasta sa fie! Aceste pancakes sunt mult mai pufoase decat cele din alte retete datorita unui ingredient secret… Despre ce e vorba va scriu sa nu credeti ca va las sa asteptati, vorbesc de otet. Putin otet le face mult mai pufoase! Nu se simte absolut deloc gustul dar activeaza bicarbonatul de sodiu din compozitia aluatului. Si asta este un lucru foarte util avand in vedere ca fructele zemoase deobicei ‘trag in jos” aluatul care se coace mai greu. Bicarbonatul de sodiu este mai puternic de 3 ori decat praful de copt atat ca trebuie „activat”.
Despre afine numai de bine dupa cum ati auzit probabil. Afinele sunt foarte bogate in antioxidanti numiti antocianina, vitamina C, vitamine din complexul B, vitamina E, vitamina A, cupru (care intareste imunitatea si are rol antibacterian), seleniu, zinc, fier (promoveaza imunitatea prin cresterea hemoglobinei si a concentratiei de oxigen din sange) si stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor. Cantitatea insemnata de vitamina C este un alt argument pentru rolul benefic al acestor fructe.
Aceste fructe mici contin antociani, vitaminele A, complexul-B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan si pot preintampina sau vindeca printre altele, aparitia tulburarilor nevrotice, prin prevenirea degenerarii sau distrugerii neuronilor, a celulelor creierului, ajutand la mentinerea santatatii sistemului nervos central.
Asadar acum sunteti deja informati cu privinta la beneficiile afinelor asa ca nu imi ramane decat sa va scriu reteta acestor ultra-pufoase pancakes cu afine.
Se fac rapid, fara timp de asteptare si puteti sa le preparati atat cu afine proaspete cat si cu afine congelate
Pancakes cu afine
Ingrediente:
Partea uscata:
- 150g faina alba 000
- 2 linguri de zahar tos
- 2 lingurite praf de copt
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de cutit de sare
Partea umeda:
- 1 ou
- 30g unt topit
- 185ml lapte orice grasime, puteti folosi si vegetal
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 lingurita otet alb
Pentru copt:
- unt topit sau ulei
Si bineinteles afine, aproximativ 300g.
Mod de preparare:
Amestecati ingredientele uscate si amestecati ingredientele umede.Adaugati ingredientele umede la cele uscate si amestecati bine pana compozitia se omogenizeaza apoi adaugati afinele si amestecati usor.
Incingeti putin ulei sau unt intr-o tigaie neaderenta. Turnati cu polonicul sau cu o ceasca aluatul facand cercuri de 10-12cm. Coaceti aproximativ 1,5 minute pe o parte pana apar bule deasupra iar dedesub se rumenesc usor, le intoarceti cu o spatula si le coaceti si pe partea cealalta.
Le scoateti usor pe un platou si le lasati sa se raceasca.
Serviti pancakes-urile cu miere sau sirop de artar.
Sunt pufoase, aromate, absolut delicioase!
Reteta este preluata de pe net.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]