Reteta e super simpla. Eu am avut o bucata de gusa proaspata de aproximativ un 1,2 kg.
Am pus-o la fiert cu cateva boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.
Se incearca cu furculita, daca intra usor in ea inseamna ca este fiarta. Apoi am facut un mujdei concentrat mai sarat ,fara apa, l-am pus deasupra, am presarat boia si am lasat-o la rece peste noapte.
Cel mai bine merge cu ceapa rosie, branza si un pahar de tuica.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amaliaaa, se vede ca esti ardeleanca! Am primit si eu de la socrii(hihi ei il loc sa taie mielul a taiat porcul) o bucata de gusa si am facut-o exact ca si tine (inainte fierbeam usturoiul cu gusa, nu faceam mujdei deasupra), fff buna mi-a iesit. Multumesc! Te pup
Ancuta eu am o bucata in congelator de la Craciun , inca nu am facut-o dar dupa Pasti o rezolv :)).
eu fierb gusa in zeama de varza acra tot asa cu dafin si boabe de piper .. iese delicioasa va garantez .. daca nu aveti zeama de varza puteti folosi bors acru
Anonim sa stii ca mi-a mai spus cineva varianta asta, am moare de varza asa ca o sa o fierb in ea. Iti scriu cum iesit, multumesc pentru idee :).
Eu pastrez saramura de la castavetii murati gogonele si chiar masline le tin intr-un borcan mare in frigider si marinez cu asta piept de pui si porc. De ce sa o arunci?