Gusa de porc cu usturoi

Reteta e super simpla. Eu am avut o bucata de gusa proaspata de aproximativ un 1,2 kg.

Am pus-o la fiert cu cateva boabe de piper si 2-3 frunze de dafin.

Se incearca cu furculita, daca intra usor in ea inseamna ca este fiarta. Apoi am facut un mujdei concentrat mai sarat ,fara apa, l-am pus deasupra, am presarat boia si am lasat-o la rece peste noapte.
Cel mai bine merge cu ceapa rosie, branza si un pahar de tuica.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Gusa de porc cu usturoi”

  1. Amaliaaa, se vede ca esti ardeleanca! Am primit si eu de la socrii(hihi ei il loc sa taie mielul a taiat porcul) o bucata de gusa si am facut-o exact ca si tine (inainte fierbeam usturoiul cu gusa, nu faceam mujdei deasupra), fff buna mi-a iesit. Multumesc! Te pup

  2. eu fierb gusa in zeama de varza acra tot asa cu dafin si boabe de piper .. iese delicioasa va garantez .. daca nu aveti zeama de varza puteti folosi bors acru

  3. Anonim sa stii ca mi-a mai spus cineva varianta asta, am moare de varza asa ca o sa o fierb in ea. Iti scriu cum iesit, multumesc pentru idee :).

  4. Eu pastrez saramura de la castavetii murati gogonele si chiar masline le tin intr-un borcan mare in frigider si marinez cu asta piept de pui si porc. De ce sa o arunci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.