Iahnie de fasole


Ingrediente:

  • aprox. 700 gr fasole boabe uscata
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 2-3 catei de usturoi
  • boia de ardei sau pasta de ardei
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • ulei

Se lasa fasolea la inmuiat in apa rece de pe-o zi pe alta, se strecoara se pune la fiert in alta apa, dupa 2-3 clocote se schimba apa. Se adauga foile de dafin, morcovii, sare, . Se fierbe la foc mic.
( daca scade apa se completeaza cu apa calda). Dupa ce este fiarta se strecoara.

Ceapa si usturoiul se toaca marunt, morcovii se taie bucatele. Se caleste ceapa cu usturoiul pana devine sticloasa apoi se aduga morcovii, pasta de ardei sau boiaua. Daca doriti ca sosul sa iasa mai gros puteti adauga si o lingura de faina.

Se amesteca bine si se adauga fasolea.

Eu mai adaug cimbru si busuioc uscat.

Se serveste de regula cu carnati prajiti sau ciolan de porc afumat si muraturi.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Iahnie de fasole”

  1. a iesit tare buna! Multumesc ca ne daruiesti din ceea ce cunosti si noua. Sunt o mamica tanara si am invatat multe de la tine si inca mai am ….Totdeauna te pomenesc in gand cand fac supa de galuste de gris- iasa intotdeauna, acuma – si la iahnie. Multumesc, Amalia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.