- aprox 500 gr de creier ( porc, vita) proaspat
- faina , ou , pesmet
- sare
Se pune apa la fiert cu putin otet si sare. Se fierbe creierul cateva minute,
se scoate cu grija, este foarte fragil. Se lasa sa se raceasca, prin racire se intareste si se poate taia felii mai usor, apoi se procedeaza ca la orice pane,
se da prin faina , ou, pesmet si apoi se prajeste in baie de ulei.
Scoatem pe hartie absorbanta ca sa scapam de surplusul de ulei.
Se serveste cu legume si felii de lamaie.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]