Cu un pahar de lapte rasfoind o revista … vise fata, cum a zis o colega …pana mai creste Adrian zic eu :). Oricum am mancat 5 bucati gata scoase din cuptor. Revista, altadata :)
O alta reteta, varianta mai pufoasa preluata de la o emisiune TV.
Ingrediente:
- 500g faina
- 60g unt
- 25g drojdie
- 250ml lapte
- 1 pahar de smantana
- 2 oua si 2 galbenusuri
- coaja de lamaie
Umplutura:
- 200g unt
- 100g zahar pudra
- 100g nuca macinata
Sirop:
- 250ml lapte
- 3 plicuri zahar vaniliat
Se amesteca untul ( netopit ) cu faina si se pune drojdia inmuiata in lapte, smantana, galbenusurile, ouale intregi, putina sare.
Se framanta bine si se lasa la dospit acoperit cu un prosop pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura untul se freaca cu zaharul pudra.
Aluatul se imparte in doua si se intinde prima foaie si se unge cu untul amestecat cu zahar si se presara nuca. Rulam si apoi taiem felii de aproximativ 1,5 cm ( vezi reteta de aici ).
Lasam sa creasca in tava 20min si apoi se coc la 180g C timp de 20-30 min.
Cand le scoatem din cuptor punem cate o lingura din laptele amestecat cu zaharul vaniliat si mai bagam la cuptor 5 minute.
Servim fierbinti, calde, caldute, reci …
Voi cate o sa mancati oare ? :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
tot la tv am vazut reteta acestor cuiburi de viespe. era preparata de catre bunele gospodine sasoaice. reteta lor de aluat era la fel, dar cuiburile erau puse intr-o tava cu lapte si asa date la cuptor. ziceau doamnele care preparau ca se face cuibul/aluatul pufos, de la lapte. nu retin cantitatile. daca stie vreo cititoare de-a blogului despre asta, poate ne spune si noua.
cand sunt pe jumate coaptese pune pe fiecare cu lingura lapte cu zahar(zaharul topit in lapte)
Frumoase imagini!
Nu, nu cred că voi mânca…
Buna, la prima reteta am vazut ca ai 100 g unt, 100 zahar si 200 nuca macinata, iar la asta 200 g unt, 100 zahar si 100 nuca macinata. Cantitatea dubla de unt il face sa fie mai pufos (pe cuibul de viespi :) ) ?
Da, cei din prima reteta sunt mai crocanti.
scz 200 nuca macinata
Io plec cu toata farfuria !
:))) prea tarziu, ti-am luat-o inainte :)
Desi nu am lasat niciodata un comentariu, te urmaresc de mult si pregatesc multe din retetele tale. Mi-ai lipsit cat timp nu ai mai postat. Te inteleg ca nu ai avut timp si eu am doi copii cu diferenta de doi ani intre ei si stiu cat e de dificil, dar sti care e avantajul? In timpul cat am stat cu ei acasa am urmarit atatea emisiuni culinare si am incercat atatea retete cat nu facusem pana atunci. Partea buna a tuturor lucrurilor …
Asa e doar ca Adrian nu sta nici in tarc, nici in picioare, nici jos :))…cand vine sotul mai gatesc cate ceva si cand doarme mai apuc sa postez :).
tocmai azi am facut reteta aceasta de cuib de viespi si mi-au iesit foarte foarte bune…cautand ceva idei de platouri am dat de acest sitte si deja am facut vreo 5 retete.in fiecare zi ma uit sa mai gasesc cate o reteta sa gatesc ceva nou pentru sotul meu……si eu am bebe,are 5 luni:)
Oau, bine ca ai timp de gatit :)… ma bucur ca ti-au iesit , pupicei la bebe :)