Cuib de viespe

Cuib de viespe (IMG 09144)   imagine reteta
Cine nu cunoaste acest dulce? Cu nuca sau numai cu zahar , cu glazura sau fara, pufos si crocant totodata il gasim in patiserii sau magazinele de paine … totusi cel facut de noi acasa este cel mai bun nu-i asa?
Iata reteta asa cum o stiu eu.

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 50 g unt
  • 50 g smantana ( puteti renunta la ea)
  • 200 ml lapte
  • 70 g zahar
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 100 g zahar

Se amesteca drojdia cu putin lapte caldut si putina faina si se lasa sa se umfle. Ouale se freaca cu zaharul se adauga drojdia, untul, smantana si treptat faina alternand cu lapte.Daca este nevoie se mai adauga faina. Se framanta un aluat potrivit de moale care se lasa la crescut 40 de minute.
Cuib de viespe (IMG 08966)   imagine reteta
Pentru umplutura frecam bine untul cu zaharul pana acesta se topeste.
Intindem o foaie de aluat apoi intindem untul peste ea cu grija astfel incat sa acoperim toata suprafata, punem nuca si rulam.
Cuib de viespe (IMG 09011)   imagine reteta
Taiem rondele de 1- 1,5 cm.
Punem rondelele intr-o tava unsa si tapetata cu faina, le ungem cu ou batut cu putin lapte si coacem timp de 25-30 de minute la foc mic.
Cuib de viespe (IMG 09044)   imagine reteta

Cuib de viespe (IMG 09066)   imagine reteta
Cand s-au rumenit frumos le scoatem si le lasam sa se raceasca putin acoperite cu un prosop.
Cuib de viespe (IMG 09088)   imagine reteta
Calde le ungem cu un sirop din apa si zahar. Daca doriti puteti sa faceti o glazura de zahar sau de ciocolata. Sunt foarte bune cu lapte la micul dejun :).
Cuib de viespe (IMG 09155)   imagine reteta

Cuib de viespe (IMG 09166)   imagine reteta

Reteta publicata in Prajituri, deserturi, aluaturi dulci. Etichete: . Salveaza legatura permanenta.

51 Responses to Cuib de viespe

  1. ISABELA spune:

    Mey Amalica numai bunatati ai facut in ultimul timp :P
    N-am mai mancat cuib de viespi de cand eram micuta, cand ne facea mama :D

    Pup o zi excelenta!

  2. Amalia spune:

    Ce sa fac Iza daca nu ma pot abtine :)).Multumesc la fel , pupiiici !

  3. len.ro spune:

    Ah, imi faci o pofta nebuna :)

  4. maria elena spune:

    vaiiiiiii, ce fain arata, esti tare priceputa, de cata vreme bucataresti, draguto!tare faine retete ai, sa le papi cu ochii nu alta!

  5. Maria spune:

    My favorite sweet from my childhood. Thanks a lot for the receipt. I’m from Bulgaria.

  6. ghiocel07 spune:

    Minunat. Pacat ca eu nu am poze de la retetele mele pe care le am de la mama. Dar sper ca sunt la fel de delicioase. http://retetelemamei.wordpress.com/

  7. Amalia spune:

    Elena multumesc pentru aprecieri…gatesc de mult timp, sincer dintre toate “treburile casei” prefer gatitul, cand eram mica stateam pe langa mama sa vad ce si cum :).

  8. Amalia spune:

    Maria I’m glad that you have visited my blog I hope you can translate the recipies with google :).

  9. linda spune:

    How delicious looking, yum!

  10. livia spune:

    Buna iubita Amalia…am facut azi cuib de viespi pt prima data…dar pt ca esti foarte priceputa si explicita mi-au iesit superrrr….iti scriu di Quwait…sotul meu adora mancarea romaneasca asa ca apelez la retetele tale delicioase.Multa sanatate si la cat mai multe retete…Livia

  11. Amalia spune:

    Draga Livia, ma bucur ca ti-a iesit reteta…intr-adevar incerc sa explic retetele cat mai bine, sa fie accesibile pentru toata lumea. Sper sa mai incerci din retetele mele si sa-ti iasa la fel de bune ! Sarbatori frumoase iti urez!

  12. Liana spune:

    Am intrat pe site-ul tau duminica trecuta si nu am rezistat, m-am imbracat sa merg sa cumpar ce-mi trebuie pentru cuib de viespi.Au iesit delicioase!!!! A ramas una peste noapte…cautam inca hotul…:-) Multumesc de retete.

  13. Amalia spune:

    Liana si eu patesc asa , multe fete ma intreaba cum sunt a 2-a zi… nu prea stiu ca se mananca toate imediat :)). Daca ti-au placut asa mult iti sugerez sa incerci si prajituerele rasucite, se aseamana putin cu cuibul de viespi . Te pup si un weekend placut iti urez!

  14. LeoFlori spune:

    Amalia, am facut cuiburile.Au iesit o bunatate, nu asa aspectoase ca ale tale, dar buuuuuune! Multumesc!

  15. Amalia spune:

    LeoFlori,aspectul nu este asa important,important e sa fie bune :).Ma bucur ca ti-au iesit !

  16. invatacel spune:

    Am facut “cuib de viespe” dupa reteta ta. A trebuit sa le tin sub cheie ca altfel s-ar fi terminat din prima :).
    Amalia, multumesc!

  17. Anonymous spune:

    Draga Amalia,
    Azi am sa fac cuiburi de viespi.Ale tale arata foarte bine.Sper sa-mi reuseasca si ale mele,chiar daca nu detin secretul de-a face mancare excelenta.Apropo de secrete,care-i secretul tau de nu te ingrasi cu atatea bunatati pe care esti capabila sa le faci?
    Te pup,Mihaela

  18. Amalia spune:

    Mihaela iti tin pumnii sper sa-ti reuseasca … cat despre secret e foarte simplu, ma satur cand vad ca altii mananca cu placere din ceea ce gatesc :)), gust putin si atat, oricum un pic m-am ingrasat dar zic eu e din cauza sedentarismului :)). Te pup si eu si sa-mi scrii cum ti-au iesit .

  19. Anonymous spune:

    Draga Amalia,
    Ce sa-ti spun?…. mi-au iesit tare frumoase si deeeelicioasse.Am mancat trei.Ai mei inca n-au venit acasa(stam in canada)dar sunt sigura ca nu vor mai ramane multe pentru maine.Multumesc penrtu reteta,esti o minune pentru cei ca mine care au nevoie de incurajari si sfaturi.Te pup,Mihaela

  20. Anonymous spune:

    buna vreau sa iti multumesc mult ptr reteta a iesit senzationala eu am adaugat si stafide pe langa nuci ..arata demential si sunt atat de gustoase .sotul meu iti multumeste si el :))

  21. Amalia spune:

    Anonim ma bucur ca am mai facut o familie fericita :)),buna ideea cu stafide … sper sa incerci si o reteta cu carne si apoi sa-mi scrii parerea sotului tau :). O saptamana usoara iti doresc !

  22. Amalia spune:

    Draga Mihaeala ma bucur ca ti-au reusit … daca te descurci cu aluaturile dospite restul e floare la ureche :)). Te pup !

  23. Anonymous spune:

    Buna, am incercat si eu reteta, insa cand am dizolvat drojdia am folosit apa si nu din cei 200 ml lapte, consecintele…mi-a iesit un aluat foarte moale..si de acolo nu a mai iesit nimik bun:(.Problema era ca trebuia sa pun doar cei 200 ml lapte, nu?

  24. Amalia spune:

    Anonim imi pare rau… daca puneai cam 2-3 linguri de apa poate nu era asa problema , ai pus multa apa? Chiar asa moale ti-a iesit aluatul ? Adica nu puteai adauga putina faina ? . Scuze de intrebari dar vroiam sa stiu care-i motivul , sa nu se mai intample si a 2-a oara :).

  25. Danutza spune:

    Adevarul este ca am adaugat ceva apa vrea 100 ml..am mai adaugat si faina..dar se pare insuficienta:(..nu prea am reusit nici sa-l rulez, iar de taiat..mai mult am smuls cu mana.. si a crescut aluatul dar are un gust de drojdie.. din cauza ca era prea moale?

  26. Amalia spune:

    Interesant… daca ai adaugat apa vad ca ai pus si faina deci ar fi trebuit sa fie ok, nu stiu ce sa zic sa fi fost calitatea fainii de vina sau drojdia… dupa cum scrii chiar ti-a iesit moale aluatul. Poate ne ajuta fetele cu o parere daca citesc comentariile :).

  27. Danuta spune:

    Multumesc pentru sfaturile tale. Cu siguranta voi mai incerca si sper sa iasa ok. Te pup si spor la facut mancarica

  28. Anonymous spune:

    Minunate! I-am dat gata pe toti! Multumesc!

  29. Amalia spune:

    Sa va fie de bine :).

  30. Tot_a_ta spune:

    Am facut si eu aceasta reteta,chiar azi am postato pe blog si as vrea sa iti multumesc pt ea…este foarte usor de facut si gustoasa nu mai zic.am descoperit de putin timp blogul tau si de atunci nu ma mai dezlipesc de el:)
    din pacate cuiburile de viespe sunt singurele pe care le-am tras in poza…dar nu au intrat zilele in sac…vreau sa te felicit si iti urez spor la bucatarit!

  31. Amalia spune:

    Vin sa vad cum ti-a iesit reteta, ma bucur ca retetele de blog sunt pe gustul tau :).

  32. Alinn spune:

    Acum le-am scos din cuptor si sunt minunate!Muntumesc Amalia pentru retetele astea minunate!Esti cea mai tare!

  33. Amalia spune:

    Cu drag sa le mancati cu placere :).

  34. Alinn spune:

    Cuibul tau de viespe a facut furori, intai crema apoi cuibul!Astazi am facut portie dubla ca, cele trecute s-au cam evaporat!La toti am recomandat blogul tau si pana acum sincer este cel mai tare!Tine-o tot asa !

  35. Anonymous spune:

    sotul meu ma anebunit sa fac cuiburi de viespe. tu mai salvat acum astept sami creasca aloatu sper sami iasa. multumesc pentru reteta esti o dulce

  36. HAR spune:

    Arata minunat, o sa incec si eu…sper sa-mi iasa bine!

    Te-am votat, bafta!

  37. Amalia spune:

    Multumesc, sa-mi scrii cum ti-au iesit!

  38. ramona spune:

    hmmmmmmmmmmmm ce bun am sa fac si eu pe sambata………….felicitari

  39. Ica Douglas spune:

    Amalia, multumesc pentru reteta minunata! :)
    Un An Nou fericit!

  40. elena anca spune:

    acum am la cuptor a doua tava de cuib de vispe ,prima e aproape gata mancata,aluatul a iesit un pic moale,primele lasa de dorit la capitolul aspect,insa a doua tava arata super bine,am luat rulada de aluat si am tinut-o 10 minute la congelator,si s-a intarit,dupa s-au taiat foarte bine.
    felicitari pentru blog :*

    • Amalia spune:

      Din experiente invatam :) si mie mi s-a intamplat asa cu unele retete… sper sa-ti placa si la gust ! Multumesc pentru aprecieri :).

  41. gabri spune:

    delicioase,am facut ieri ,felicitari ,esti tare

  42. Erika spune:

    Buna Amalia..sunt foarte bune retetele tale.pwp.

  43. Eli spune:

    Am incercat azi aceasta reteta!! A iesit superbbb!!!!….ca in imaginile tale….multumesc mult de retetele tale Amalia !! am sa mai incerc si altele!!

  44. pro spune:

    cate bucati ies la aceste cantitati de ingrediente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>