Tocmai am observat ca e cam slabuta sectiunea cu retete de ciorbe, in timp ce sectiunea cu retete de dulciuri creste simtitor. :)
Eeei, fac si ciorbe nu numai prajituri, atata doar ca le cam repet pe cele cunoscute. Am gasit o reteta care nu era postata asa ca o scriu si sper sa o incercati, asta in cazul in care nu o cunoasteti deja.
Ciorba din oase de porc cu tarhon este o ciorba usor de facut si cu un gust aparte datorită tarhonului.
Ingrediente pentru reteta de ciorba din oase de porc cu tarhon
- 500 g oase garf de porc crude sau afumate +500g carne de porc (pulpa)
- 2 morcovi
- 1/4 telina
- 2 linguri tarhon verde tocat sau in otet depinde in ce anotimp preparati ciorba
- 1 ardei
- sare
- 3-4 linguri orez sau 150 g paste marunte
- 2 cartofi mai mici
- bors sau moare de varza pentru acrit (suc de lamaie in cel mai rau caz)
Cum se face ciorba din oase de porc cu tarhon?
Se spala oasele in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece împreună cu carnea tăiată cubulețe. Cand dau in clocot se spumeaza.
Se adauga zarzavatul curatat si taiat bucatele, sare.
Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic. Cand carnea este fiarta o scoateti sa se raceasca putin si adaugati orezul si cartofii taiati bucatele. Curatati carnea de pe oase si o puneti inapoi in ciorbita. Puteti inlocui orezul cu paste.
Lasati sa mai fiarba cam 15 minute, apoi adaugati borsul dupa ce in prealabil l-ati dat intr-un clocot. Daca nu aveti bors acriti cu moare de varza.
Adaugati tarhonul, amestecați si mai lasati sa stea 15 minute. Puteți pune si putin leuștean.
In varianta dreasa cu ou si smântână
- 2 oua
- 300ml smantana minim 20%grasime
Frecati galbenusurile cu o lingura de lemn si adaugati smantana. Puneti putin cate putin din lichidul fierbinte si apoi rasturnati amestecul inapoi in oala.
Serviti ciorba din oase de porc cu tarhon cu ardei iute.
Pofta buna! :)
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Miam miam…
Foarte bun tarhonul la ciorbita. Eu prima data am mancat la un restaurant ciorba de vacuta cu tarhon in chifla…si de atunci m-am indragostit de tarhon…doar ca eu am gasit doar uscat :(
O sa incerc si ciorbita ta, musai, daca are tarhon sigur e buna buna.
Te pup.
Faina ciorbita, Amalia! Bunica mea folosea mult tarhonul in mancare, aroma lui imi aminteste de ea :) .
Ioana eu zic sa pui intr-un ghiveci seminte, eu asa vreau sa fac la primavara… poate cine stie o sa iasa :)
Laura multumesc, poate o sa o incerci!
Looks like you are an expert in this field, you really got some great points there, thanks.
– Robson
I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.