Ciorba din oase de porc cu tarhon

DSCF0158_250
Tocmai am observat ca e cam slabut topicul de ciorbe, in timp ce topicul de dulciuri creste simtitor :). Eeei fac si ciorbe nu numai prajituri, atata doar ca le cam repet pe cele cunoscute. Am gasit o reteta care nu era postata asa ca o scriu si sper sa o incercati, asta in cazul in care nu o cunoasteti deja. Ciorba din oase de porc cu tarhon este o ciorba usor de facut si cu un gust aparte datorită tarhonului.

Ingrediente:

  • 500 g oase garf de porc crude sau afumate +500g carne de porc (pulpa)
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 2 linguri tarhon verde tocat sau in otet depinde in ce anotimp preparati ciorba
  • 1 ardei
  • sare
  • 3-4 linguri orez sau 150 g paste marunte
  • 2 cartofi mai mici
  • bors sau moare de varza pentru acrit (suc de lamaie in cel mai rau caz :))

Se spala oasele in mai multe ape si se pun la fiert in apa rece împreună cu carnea tăiată cubulețe. Cand dau in clocot se spumeaza .
Se adauga zarzavatul curatat si taiat bucatele, sare.

Se lasa sa fiarba cu capac la foc mic. Cand carnea este fiarta o scoateti sa se raceasca putin si adaugati orezul si cartofii taiati bucatele. Curatati carnea de pe oase si o puneti inapoi in ciorbita. Puteti inlocui orezul cu paste.

Lasati sa mai fiarba cam 15 minute, apoi adaugati borsul dupa ce in prealabil l-ati dat intr-un clocot. Daca nu aveti bors acriti cu moare de varza.

Adaugati tarhonul, amestecați si mai lasati sa stea 15 minute. Puteți pune siputin leuștean.

IMG_22288

In varianta dreasa cu ou si smântână

  • 2 oua
  • 300ml smantana minim 20%grasime

Frecati galbenusurile cu o lingura de lemn si adaugati smantana. Puneti putin cate putin din lichidul fierbinte si apoi rasturnati amestecul inapoi in oala.

Ciorba din oase de porc cu tarhon

Serviti cu ardei iute.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Ciorba din oase de porc cu tarhon”

  1. Miam miam…
    Foarte bun tarhonul la ciorbita. Eu prima data am mancat la un restaurant ciorba de vacuta cu tarhon in chifla…si de atunci m-am indragostit de tarhon…doar ca eu am gasit doar uscat :(
    O sa incerc si ciorbita ta, musai, daca are tarhon sigur e buna buna.
    Te pup.

  2. I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommend by my friend, lots of valuable details, thanks again.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.