Luci, ce ciorba sa fac pentru maine ? De burta sau de fasole cu ciolan. Raspunsul asta il aud de ani de zile asa ca nici nu mai intreb :). E musai sa fac o data pe luna ciorbele astea. Azi ciorba de fasole uscata cu costita.Din pacate nu am decat poza finala deoarece eram ferm convinsa ca am postat reteta . Dar va explic pe indelete cum sta treaba cu ciorba asta .
Avem nevoie de :
700 g costita afumata sau un ciolan afumat
fasole boabe, eu nu am cantarit-o dar aprox 500 g
2 morcovi
1 telina
1 fir patrunjel
tarhon ( obligatoriu la ciorbele cu afumatura)
putin busuioc, cimbru
400 ml bulion sau suc de rosii
1 lingura faina
sare
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece cu o seara inainte. A doua zi aruncati apa , o inlocuiti cu alta si puneti la fiert fasolea . Dupa primele clocote aruncati din nou apa , o inlocuiti si adaugati costita afumata taiata felii sau ciolanul, legumele curatate si taiate bucatele, sare si tarhon. Lasam sa fiarba la foc mic si daca este nevoie completam doar cu apa calda. Cand fasolea este fiarta, separat facem un rantas dintr-o lingura de faina, ulei si bulion. Punem uleiul intr-o cratita la incins , adaugam faina si amestecam pana se desface , apoi punem bulionul , amestecam continuu si turnam rantasul peste ciorba.Daca vreti sa fie putin mai sanatos puteti sa amestecati faina cu sucul de rosii si sa puneti amestecul in ciorba. Lasam sa fiarba cateva minute si adaugam busuiocul uscat si cimbrul ( cat prindem cu trei degete). Dupa ce-am stins focul lasam ciorba vreo 20 de minute sa se patrunda aromele si apoi o papam cu ceapa rosie .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
ohhh, ce bine arata. imi aduce aminte de mancarea de acasa. ma apuc si eu acum de treaba!!!
folosesti tarhon, vad. esti ardeleanca? :)
Sergiu ai intuit bine :)), locuiesc in Cluj , iar tarhonul e la loc de cinste in camara :). Astept sa-mi spui cum ti-a iesit ciorba :).
Arata superb ciorba de fasole boabe, pentru mine sunt foarte utile toate retetele tale, pentru ca au poze si sunt explicate extrem de simplu :) Sunt si eu din Cluj dar acum locuiesc in Toronto…la cat de multe retete, ca sunt foarte utile tuturor!
Alina e asa de buna ciorba asta , daca ar fi dupa sotul meu ar trebui sa o fac saptamanal:)). Ma bucur ca iti este de ajutor blogul meu , sper sa incerci cateva din retete ! Un weekend placut iti doresc!
Stiu ce vrei sa zici, si noi suntem ardeleni(eu si sotul meu) si la fel ca tine, am manca zilnic ciorba de fasole cu afumatura :) Am facut-o deja si a iesit delicioasa! Multumesc pentru blogul tau!
Am terminat ciorba de fasole, buna rau, am folosit tarhon dupa reteta ta, super gust. Am fost la munte, nu stiu daca stii, un restaurant unguresc la Sinaia, se serveste ciorba de fasole cu afumatura intr-o paine.
Ai idee, au o reteta speciala pentru paine?
daca esti din cluj, atunci poti merge la Hanul Dacilor pa parter la Iulius ca sa mananci ciorba de fasole in paine. E super buna..cu ceapa rosie si smantana..yummy. Sau daca nu esti din cluj..poti trece in vizita pe acolo ;)
Mihaela sa va fie de bine ! cat despre paine am auzit ca se face intr-o forma speciala (am impresia ca e si alta reteta ).
Buna,
am dat de blogul tau cautand o reteta pe google si mi s-a parut f interesant ..si din cand m-ai apelez la retetele propuse de tine :)
aseara am vazut un film si m-am gandit sa ti-l recomand si tie deoarece se potriveste ,oarecum, cu ce faci tu:)
Film : Julie And Julia
O zi faina!
Mainainte ma gandeam ce ciorbita sa gatesc maine :)
si tot asea gandudu-ma imi amintesc ca am niste fasole boabe si zic hai sa fac maine o ciorbita de fasole boabe cu afumatura ….urmatorul gand ma duc sus in camera sa vad dak Amalia are retata:)
Maine o sa fac ciorba asta doar ca eu o sa adaog si smantana:)
Aaaa…. si ast azi sa postezi si noua reteta:) cea cu care de porc si sos:)
:*
Foarte bine a iesit! Nu am pus faina prajita in ulei amestecata cu suc de rosii ci am pus 2 linguri de ulei in ciorba si sucul de rosii… a iesit foarte bine in ciuda lipsei prajelii si fainei! Multzumim!
cred ca trebuie sa pui si o ceapa intreaga la inceput!nu-i asa?
Da, daaa.
AMALIA….draga….eu vreau sa-ti multumesc….pentru retetele tale delicioase pe care le postezi pe net…..si care imi sunt de mare ajutor….eu fiind la inceput de drum….tocmai m-am logodit si mutat cu iubitul.Esti o bucatareasa desavarsita….si astept cu entuziasm si alte retete.
Sa mai creasca putin Adrian si revin cu retete :)