Nu stiu daca ati auzit de reteta asta, sa nu va sperie denumirea :), se folosesc doar 4 oua , insa acestea sunt ingredientul principal. Este o ciorba usoara, deobicei se face atunci cand avem chef de ceva usor sau daca vreti atunci cand felul doi este mai consistent. Mie mi-a placut foarte mult sper sa o incercati si voi.
Ingrediente:
4 oua
1 morcov
1 ceapa
2 linguri faina de grau
1 lingura faina de malai
4 catei de usturoi
200 ml lapte
1 lingura otet
sare
1 lingura boia dulce
1 lingura vegeta
putin ulei
Se pune la fiert apa ( 2,5 litri) impreuna cu ceapa, cateii de usturoi ( le curatati si le lasati intregi)
si morcovul curatat si taiat in patru. Cand da in clocot adaugam 1 lingura de vegeta.
Lasam sa fiarba si cand legumele sunt fierte, le scoatem pe o farfurie. Intr-un castron batem 3 oua cu faina alba si cea de malai. Adaugam putina sare si coacem intr-o tigaie ca si o omleta.
Scoatem placinta pe un platou si o taiem bucatele.
Le punem in oala cu apa, lasam sa fiarba 10 minute si apoi adaugam laptele.
Separat amestecam 1 ou cu 1 lingura de apa si una de otet, turnam putin cate putin din zeama fierbinte si apoi punem amestecul in oala ( asta ca sa nu se formeze „zdrente”). Pentru culoare, prajim boiaua in putin ulei si o turnam in oala peste ciorba.
Daca mai este cazul putem adauga otet. Se serveste cu ardei iute.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Eu nu am mai auzit de ciorbica asta,cu toate ca suntem cam din aceeasi zona si multe retete de-ale tale imi amintesc de copilarie(printre care si cartofii rantaliti).Pare interesanta reteta si o sa fac si eu,ca deja nu mai stiu ce feluri sa gatesc la capitolul „cu zeama”
Vad ca zici ca ciorba se poate face si in post;dar e cu oua si lapte.Cum o faci de post?
Diana, maica-mea zice ca-i ungureasca reteta nu stiu ce sa zic, sper sa o incerci o sa vezi ca e neasteptat de buna… acum chiar dc se pune vegeta :)). Cat despre post m-am referit la mancaruri fara carne, numai ca asta nu prea e post :)).Stii ce? scot asta cu postul sa nu se inteleaga gresit . Te pup !
O sa incerc,poate chiar maine,ca am acasa tot ce cere reteta.astazi fac ceva „uscat” de mancare,dar maine fac ciorbica ta.o sa revin sa spun cum a fost.Intorc pupicii inmultiti!
Amalia, in ultima vreme vad ca postezi tot retete pe care le facea si bunica mea :) Cartofii rantaliti erau un deliciu in copilaria mea, iar supa de oua o fac si eu acuma des….
Wow, ce bunaciune trebuie sa fie… N-are nicio legatura cu supa mea chinezeasca de ou, chiar tind sa cred ca e mai buna :))
Neaparat o sa o incerc.
Pup!
:)) sa stii ca mai am retete numai ca tot experimentand chestii noi am uitat de cele traditionale :)).
Si mama face o ciorbita asemanatoare, chiar ma gandeam sa o fac si eu si sa o postez. La noi i se mai spune „prajitura acra” sau „lenea nevestii” :))) pentru ca se face foarte repede! Sotului meu ii place mult de tot, spune ca seamana oarecum cu ciorba de burta.
Georgiana denumirea de lenea nevestii cred ca e cea mai potrivita :))
Super ciorbica, acum am terminat de lucrat la ea, si e extraordinar de buna, multumesc pentru reteta!
Aura sa-ti fie de bine :), nu am pot abtine sa-ti scriu ca ti-am vizitat blogul si e super!
Merci mult, ma bucur ca ti-a placut, dupa cum vezisi eu sunt un mare fan al blogului tau, azi vreau sa incerc ciorba de cartofi cu afumatura, retetele tale imi fac pofta de gatit:).
eu am mai auzit de supa de oua dar e total diferita de ceea pe care ai publicato……….nu trb decat vreo 3-4 oua depinde de cantitate……se prajeste usturoi tocat dupa care se pune putina faina si boia dulce/iute se adauga apa se lasa la clocotit si se adauga strecurate cu furculita ouale batute si daca se doreste se adauga si oua intregi…….se lasa la fiert inca putin in max 30 min e gata:d….si e super gustoasa cu putin otet
Legumele nu se mai pun inapoi? Se scot si se arunca?
Nu dar poti sa le faci piure si sa le pui inapoi.
cand facem „omleta”, o prajim in putin ulei?
Da, imi cer scuze ca nu am precizat.